Хиалуронови филъри са днешното козметично чудо в естетичната дерматология. Благодарение на техните изключително иновативни формулировки, на бързото им и моментално действие, както и на естествените резултати за изгледа на лицето, те са предпочитаната козметична процедура. От друга страна премахване н а белези е една друга естетична процедура, която също е много търсена и необходима. Методите за това заличаване на неприятните белези варират и са разнообразни по своята същност. В следващите редове ще спрем вниманието ви на двата типа естетични интервенции и същността им, като ви предложим едни от най-иновативните методи в козметиката. Настанете се удобно и четете с интерес.

Какво представляват хиалуронови филъри и как действат?

По своята същност тези филъри са течни вещества почти изцяло изградени само и единствено от хиалуронова киселина. Като съединение тази киселина се произвежда по напълно естествен начин в човешкото тяло и се среща в най-голям процент, в кожната тъкан. Среща се още и в стъкловидното тяло на окото, както и в хрущялните структури. Над 50% от състава й в човешкото тяло е съсредоточен в кожата. Защо е толкова важна тази киселина ли? Тя има уникалното свойство да привлича водата към себе си и то в големи мащаби. Така кожата ни е подмладена, еластична и свежа. Затова и ползването на един хиалуронов филър в естетиката е толкова полезно. С него може да се попълват бръчки, да се оформят скули, да се оформя контура на устните и те да се уголемяват, както и да се скулптира цялото лице. Всичко това е напълно безопасно, защото иновативните хиалуронови пълнители днес са напълно синтетично създадени и не се извличат от животински продукти. Така риска от всякакви алергични реакции или последствия от този сорт са елиминирани.

Сред тези иновативни пълнители козметици и дерматолози са единодушно относно високото качество на хиалуроновата гама пълнители с марка Перфекта. Те са в пъти по-трайни от стандартните пълнители с подобен състав. Това е благодарение на тяхната формула елиминираща вредното действие на ензимите унищожаващи структурата на хиалуроновата киселина. Така тя се усвоява по-бавно и напълно естествено с времето от кожата и тъканите й. Освен това според мнозина специалисти основния недостатък на пълнителите с хиалуронова киселина е донякъде неестествения вид, който се постига след процедурата, за разлика от колагеновите филъри. Това е напълно изчистено в гамата продукти на Перфекта.

Премахване на белези, как и с какво?

Премахването на белези е често търсена козметична процедура. Едва ли има човек, който не е подразнен от белега си и иска да си го запази с гордост. Затова и козметиката е доста напреднала днес по отношение на заличаването на белези. Най-добрите методи за това заличаване са лазерна терапия или ползването на силиконови кремове с иновативна формула. Кое от двете ще се използва зависи от препоръките на дерматолога и най-вече от вида, площта и степента на загрубяване на белезите. По своята същност белезите са главно хипертрофични, келоидни и атрофични. Всички тези анормални белези подлежат в малка или по-голяма степен на терапия с лазер или силиконов крем. Като цяло лазерната терапия представлява облъчване с лазерни лъчи на засегнатия участък наранена кожа, превърнал се в белег. Така благодарение на активацията на високочестотно ниво, кожните фибробласти са активирани и произвеждат по-големи количества колаген, което благоприятства изглаждането и регенерацията на кожата. Разбира се белега се премахва в продължение на няколко терапии, като постепенно зачервяването на кожата изчезва, нейната грубост и нарушена структура биват възобновени и тя отново е еластична. Лазерите на Фотона са утвърдени по своето качество и се предпочитани от специалистите за заличаването на белези.

От друга страна силиконовите кремове са не по-малко ефективен метод един белег да бъде премахнат. Силикона е отдавна доказал се ефективен продукт в заличаването на белези и затова много крем-гелове са точно така формулирани. Лошото при повечето подобни кремове е, че действат максимално добре при ново появили се белези, но това не важи за иновативната формула на Кело Кот. Този силиконов гел има доказано ефективно въздействие и върху нови, както и върху стари и загрубели белези. По този начин е едно много лесно и практично решение да се заличи един белег, бил той оперативен, от акне или келоиден.

Хиалуронови филъри са ефикасното средство за по-младо и красиво лице, а премахване на белези е естетична процедура по възвръщане на самочувствието. Общото при двете е, че винаги е добре да залагаме на качествените продукти, за да постигнем максимален ефект.

За статията:
Хиалуронови филъри и терапии за премахване на белези
Заглавие:
Хиалуронови филъри и терапии за премахване на белези
Описание:
Какво представляват хиалуронови филъри и как действат? Хиалуронови филъри са днешното козметично чудо в естетичната дерматология.
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: