Да се изработи една врата от индустриален дървесен материал изобщо не е лесна задача. За производството им в голям мащаб са нужни много машини. Индустриалната дървесина се среща на пазара под различни форми, това са така наречените плоскости от дървесни частици, различаващи се по големина и плътност. Сред най-често срещаните модели, се отличават ПДЧ, MDF и HDF.

Далечният Изток се счита за най-гъвкаво растящия пазар в областта на вратите от този род дървесина. Там се намират и едни от най-високотехнологичните предприятия. Те като цяло имат най-големия дял в производството на интериорни врати. Цените на работната ръка в този район на света са доста по-ниски. Това, заедно с конкурентно понижените цени и високото качество на крайните продукти, отличава Индия и Китай като най-примамливите места за търговците на вътрешни врати (MDF или HDF).

Вратите, изработени от индустриална дървесина, се характеризират с голямо разнообразие. Те се произвеждат в различни размери и стилове (както традиционни, така и модернистични). Именно това ги прави предпочитани, от много клиенти.

С напредването на технологиите, от гореспоменатия вид се произвеждат интериорни врати, много по-бързо и качествено. Като цяло, тяхната конструкция се състои от два – три типа дървесина, с покритие на плоскостите от външната страна. И въпреки, че материала от който е изработена вътрешността им не е еднакъв за различните производители, то в повечето случаи крайния продукт е почти един и същ.

За направата на интериорни врати от индустриално дърво се използват машинни уреди, предназначени за рязане и оформление, след което следва сглобяване с помощта на нитове, без забиване на пирони. Плоскостите на вратите са изработени от MDF или HDF и се залепят за рамката, след това при висока температура покритието (то може да бъде от естествени или изкуствени материали и в различни нюанси), с помощта на специална машина, се залепя.

Този тип врати имат не един плюс, освен че са много здрави, те изискват минимална поддръжка. Монтирането им също не е сложно и не се измятат, което е присъщо на вътрешните врати от масивна дъбова дървесина. Вратите от MDF и HDF се произвеждат в огромни мащаби, като това по никакъв начин не намалява прецизността при изработката им. Ако държите на максимална симетрия за вашия интериор, доверете се на вратите от индустриална дървесина.

Важно е също да знаете, че купувайки такива врати, вие по някакъв начин давате своя принос за нашата екосистема (поради факта, че повечето от материалите се добиват от ферми за дървесина).

Изводът е, че вратите от HDF или MDF са отличен избор за всяко домакинство. Освен ефективни, здрави, изобилстващи от модели, екологични, лесни за поддръжка и монтаж, те са и доста изгодни като цена. Потърсете ги в интернет пространството и се запознайте с различните видове. Без съмнение ще се влюбите в тях.