Загадката на кухнята не е само в умението на стопанката.

Това е тайната на оформяне на удобно помещение. Домакинските уреди ще помогнат за превръщането на една най-обикновена стая в идеалното място за вашата креативност. Трудно е да си представим модерната кухня без електроуреди. Важността им не може да бъде пренебрегната. Освен това кухненският кът трябва да бъде правилно и безопасно оформен. Но без помощта на добре инсталирано оборудване, това не може да бъде направено.

Какви електроуреди трябва да се инсталират в кухнята?

Хладилник, готварска печка, фурна, микровълнова печка, кафемашина, диспенсър? Естествено, списъкът е дълъг, но ако кухнята в жилището, което ще обзавеждате е широко, то ще има място за всичко горе изброено. Но, ако това е кухня, в която няма централна топла вода, ще трябва да помислите и затова. Ще се наложи в кухнята да предвидите допълнително оборудване като бойлер. Като още в процес на изграждане ще е необходимо да се знае, къде може да бъде инсталиран бойлера в кухнята.

Решаването на този проблем до голяма степен се дължи на избора на бойлери от вида на консумирана вода и от метода на инсталиране. Разбира се, той може да бъде монтиран в отделно помещение, но може да има и друг вариант. Може да бъде закрепен на свободна стена, където има пространство. При поръчка на кухня може да осигури място за такъв бойлер в отделен шкаф, или дори само за него да бъде пригодено отделно място, а може да е в кухня – стандарт, като просто го окачите на стената. Все пак трябва да се отбележи, че малкият размер на бойлера може да окаже влияние върху топлинната мощност.

Предимно за кухнята са предпочитани проточните бойлери, поради неограниченото количество топла вода. Тези бойлери притежават термостат със защита от прегряване, защитен възвратен клапан с многократно действие, нагревател за затопляне на водата, светлиннен индикатор за режимите на работа, освен това са компактни и лесно се монтират.