Най-добрият избор за всеки сезон са обувките, изработени от естествени материали, защото позволяват на кожата на краката да диша и не пречат на естествения топлообмен. Затова специалистите препоръчват да избирате обувки от естествена кожа, велур, набук или такива, които са изработени от качествен текстил.

Моделите, които са направени от нискокачествена кожа биха могли да са опасни за здравето, особено през летния сезон. Това е така, защото под въздействието на температурата, определени химически съставки на материала си взаимодействат с кожата.

Избор на обувки според сезона

Освен това такива обувки не пропускат въздух към краката и в резултат на това можете да се сдобиете обрив или гъбички.

Ето защо, когато избирате обувки, изработени от изкуствени материали, купете такива, при които поне подплатата е от естествена кожа или висококачествен текстил.

Важно е още да обърнете внимание на материала, от който е изработена стелката. В перфектния случай тя следва да абсорбира неприятните миризми, да предпазва от влагата и да убива бактериите – чудесно е, ако стелката е импрегнирана със специално антибактериално съединение.

Не забравяйте, че естествените материали могат да  приемат по-бързо формата на крака, затова са и по-удобни.

През горещите летни дни не е препоръчително да се носят  лачени обувки, които са слабо пропускливи за влага и въздух.

Вярно е, че те изглеждат чудесно и с тях може да отидете на всяко тържество, но във всекидневието е по-добре да заложите отворени сандали или обувки от естествени материали.

По този начин си осигурявате необходимото удобство през целия ден.

Пролетно-есенните модели

Що се отнася до пролетно-есенните модели, тук е много важно ботушите да не пропускат вода и в същото време да осигуряват добра циркулация на въздух, тоест да позволяват на крака да “диша”.

Ако са решени с цип, не е желателно той да започва твърде близко до подметката, защото има опасност краката ви да се намокрят, ако цопнете дори и в някоя плитка локва.

Подметката е едно от най-важните неща, на които трябва да обърнем внимание – тя следва да е достатъчно плътна и снабдена със специален протектор против плъзгане, което намалява вероятността от неприятни инциденти.

Кожени ботуши

За най-топли се считат кожените ботуши, подплатени с кожа с косъм – те са най-подходящи за студените зимни месеци. Този вид обувки помагат да се запази топлината, което е изключително важно през хладните сезони от годината.

За статията:
Избор на обувки според сезона – практически съвети
Заглавие:
Избор на обувки според сезона – практически съвети
Описание:
Избор на обувки според сезона. Най-добрият избор за всеки сезон са обувките, изработени от естествени материали...
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: