Как да изберем най-подходящите пердета

Въпреки че пердетата могат да бъдат дизайнерския елемент, който да отличи стаята, те са един от най-пренебрегваните аспекти от домашния декор.
Изборът на подходящите завеси може да ви помогне да направите пространството да изглежда по-голямо и да постигнете желаните от вас тема или усещане. Избирайки пердета от подходящ плат, дължина и цвят, можете да добавите идеалния окончателен завършек на новия си дом.

Изборът на подходящ плат

Завесите имат и функционална цел във вашия дом, освен че му придават красота и завършеност. Затова ако искате да направите стаята тъмна и подходяща за спане, ще ви трябва по-плътна тъкан, която да покрива целия прозорец. Ако обичате да се събуждате на светлина, изберете материя, пропускаща повече слънчеви лъчи.

Завесите запазват неприкосновеността на помещението и филтрират ярката светлина, така че преди да отидете на пазар, трябва да решите колко слънце искате в стаята си и какъв вид плат ще ви помогне да постигнете това.
В стаите, където се търси повече уединение, като спалнята например, можете да изберете по-тежки тъкани като кадифе. За стаи като всекидневни и кухни, където ще трябва да има много естествена светлина, използвайте по-леки материи.

За малките стаи, които искате да изглеждат по-големи, изберете завеси от по-лек плат, за да влиза повече слънце. По-тежките пердета са чудесни за помещения, които искате да чувствате уютни или тъмни.

Избор на дължината на пердетата

Завесите са важен елемент във всяка стая и тяхната дължина има голямо визуално въздействие върху големината й. Колкото по-близо до тавана сте закачили пердетата, толкова по-висока и по-просторна ще се чувства стаята.
Драматичните завеси, сложени високо и стигащи чак до пода, са чудесни за стаи, които имат високи тавани. А ниските тавани се нуждаят от по – традиционни пердета, които да ги направят по-топли и уютни.

Изборът на правилния цвят

Както всички декорации в една стая, цветът на вашите завеси трябва да бъде стилистичен елемент на пространството, който помага да се постигне желания от вас тон на помещението и който пасва с другите дизайнерски елементи. Когато избирате цвят, първо решете дали искате вашите завеси да изпъкват или да се сливат с фона. След това разгледайте цветовата палитра и помислете кои аспекти от нея ще ви помагат да постигнете желания от вас вид.
Ако искате пердетата да се откроят, изберете доминиращ цвят. Ако сте боядисали стените си с ярък цвят, неутралните завеси – особено бялото – могат да придадат красив завършек. За не изпъкващи завеси, погледнете неутралните нюанси на вашата цветна палитра.

Не забравяйте, че от слънчевата светлина завесите може да избледнеят. Удебелените шарки и ярките цветове са склонни да избледняват по-бързо, особено при деликатните тъкани.

Декорирането на новия дом може да е забавно, но щом дойде време за избор на завеси, може да се изкушите да вземете първите, които видите и да ги поставите, само за да кажете, че сте приключили с обзавеждането или ремонта. Не взимайте обаче такива прибързани решения, защото дългосрочните ползи от намирането на перфектни пердета за вашия дом, ще са пред очите ви всеки ден.

За това направете бързо проучване като разгледате каталога с пердета на Curtains.bg, където ви очаква наистина богат асортимент от видове и модели, с които да преобразите и завършите цялостния дизайн на вашия мечтан дом.

За статията:
Избор на подходящи пердета за вашия нов дом
Заглавие:
Избор на подходящи пердета за вашия нов дом
Описание:
Изборът на подходящите завеси може да ви помогне да направите пространството да изглежда по-голямо и да постигнете желаните от вас тема или усещане.
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: