Бебешките колички безспорно са най-добрият приятел на родителите през първите месеци от раждането на малкия наследник. Често обаче изборът на неподходяща количка може да предизвика неприятности и неудобства. Как обаче да се ориентирате и да направите най-добрият избор на бебешка количка сред голямото разнообразие в магазините и интернет?

Нещо много важно, което трябва да имате предвид, е, че количките трябва да отговарят изцяло на вашите нужди и да се вписват в начина в на живот. За това първо помислите къде и как ще използвате количката и след това разгледайте предлаганите модели по магазините, за да можете да направите най-добрият избор спрямо вашите изисквания.

Все пак в тази статия ще се опитаме да ви дадем няколко кратки насоки за важните фактори, които трябва да вземете под внимание при избора на бебешка количка.

Функциите за безопасност са изключително важни за количките

Ще се съгласите с нас, че основен приоритет е безопасността на бебето. За това проверете стабилността на количката, преди да я купите. Не забравяйте да направите един бърз тест, а именно дали количката ще остане стабилна със закачени торбички за пелени и други аксесоари за бебето, които са закачени на дръжките. Задължително проверявайте коланите. Най-добрата защита предоставят 5 точковото закопчаване.

Колела и дръжки

Преди да изберете окончателно и да закупите количка направете кратък тест, като разходите количката из магазина. Така ще успеете да усетите най-добре самата количка. Проверете височината на дружките, за да сте сигурни, че са удобни за вас. По-високите родители ще трябва да се насочат към модели, бебешки колички, при които има възможност за регулиране височина на дружките, за да не се налага да се навеждат. Изберете количка, с която завоите се правят плавно, особено ако ще я използвате в населени места. Също така опитайте да ходите по-бързо с количката, за да проверите дали краката ви няма да се удрят в колелата. Относно дръжките, изберете модел, при който те са в пяна за по-голям комфорт.

Проверете какви удобства предлага количката

Имате ли нужда от бебешка количка с кошче за багаж или планирате да носите багажа на друго място?

Някои колички се предлагат с табла, на която децата могат да поставят своите играчки, с поставки за напитки, дъждобран и други. Почти всички аксесоари се предлагат и отделно, за това не бързайте да се отказвате от дадена количка, само защото няма табла или дъждобран. Важно е да се уверите, че можете да сгъвате, разгъвате и съхранявате лесно количката. Също така проверете колко от пространството в багажника ще заеме количката.

Леки колички

Леките колички са новите предшественици на старите колички тип чадър. Те са ново поколение под 20 килограма и имат голяма част от същите характеристики като по-големите колички – накланящи се седалки, кошници за съхранение на багаж и слънчеви сенници. Тези колички са чудесни за семейства, който постоянно пътуват до търговски център или зоологическата градина. Евтините колички тип чадър са чудесен и икономичен избор, който може да се побере без проблемно в багажника като резервен вариант, но моделите без накланяща се седалка не могат да се използват при бебета, които не могат да стоят седнали сами.

Стандартни колички

Те са по-големи и по-тежки от леките колички, но пък имат удобни седалки, по-големи колела, повече място за багаж и екстри като вградена музикална система и ергономични дръжки. Стандартните колички се представят добре в повечето условия и много родители ги предпочитат.

Въпреки по-големите им размери тези бебешки колички притежават качествени механизми, които позволяват с една ръка да бъдат сгънати. Въпреки това те си оставят по-тежки и по-обемисти.

Джогинг колички

Родителите, които обичат да спортуват могат да продължат да го правят като за целта изберат джогинг колички. Те са с големи и здрави гуми, лъскави рамки, спирачки с ръчно захващане и системи за очакване, подходящо за всички терени. Като недостатък можем да отбележим, че този тип бебешки колички не могат да се сгъват толкова лесно, колкото другите колички, което автоматични означава, че не са толкова подходящи за ежедневна употреба, както и за пътуване. Освен това този тип колички не се препоръчват за бебета под 6 месеца.

Детски колички за повече от едно дете

Ако имате повече от едно дете, количките с допълнителен капацитет могат да направят екскурзиите и предвижването по-лесно. Помислете за възрастта на децата при избора на двойна количка, тъй като има модели, при които по-голямото детенце може да седна на специална седалка. Друг добър вариант е просто да закопчаете две колички заедно с клипси за колички, което ще ви позволи да ги управлявате едновременно и при нужда да ги ползвате отделно.

Сега, след като имате поне бегла представа за различни видове бебешки колички можете да направите много по-информиран избор. Богат асортимент от различни видове колички ще откриете в много магазини, но ако търсите най-доброто съотношение между цена и качество разгледайте предлаганите модели в https://www.minimod.bg/бебешки-колички, където със сигурност ще откриете подходящата за вас и вашето бебче.

За статията:
Изборът на бебешка количка
Заглавие:
Изборът на бебешка количка
Описание:
Бебешките колички безспорно са най-добрият приятел на родителите през първите месеци от раждането на малкия наследник. Но какво трябва да имате предвид?
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: