Привърженици ли сте на зимните спортове и туризъм?

Защото няколко от най-добрите ски курорти очакват Вас и семейството Ви! Насладете се на прекрасни зимни развлечения, неповторим релакс и красива природа наоколо – всичко това, че дори и повече, могат да Ви предложат родните зимни курорти!

Традиционно, ски сезонът в България се открива с идването на декемрви и продължава чак до края на слънчевия април месец. Ала дори, по някаква нелепа случайност, да няма снеговалеж през сезона, приличните ски центрове се грижат за Вашата пълноценна почивка благодарение на съоръженията си за сняг.

И така, време е да изненадате близките си с разкошна почивка през уикенда някъде високо в планината! Заредете батериите, поемете глътка свеж въздух и се върнете за началото на работната седмица свежи и енергични!

Ски изживявания в зимните курорти на България!

Банско

Курортната база в Банско впечатлява с отлично поддържаните си писти, достигащи до 2600 метра надморска височина. Резортът разполага с лифт, както и широко разнобразие от ски развлечения като пара ски, които се осъществяват само в присъствието на опитен парапланерист. Сред популярните зимни спортове тук спада и практикуването на хели ски с включено превозване до избраното място за спускане. За привържениците на сноуборд изживяванията, Банско може да предложи сравнително голям терен за изява в сноуборд парка.

Пампорово

На не повече от 85 км от Пловдив се намира друга популярна ски дестинация с надморска височина 1600 метра. В Пампорово се извисява връх Снежанка, откъдето започват пистите. За начинаещите скиори, зимният курорт разполага и с „малка” писта за неопитни авантюристи. Почитателите на екстремните зимни спортове могат да се включат и в ски бягането по специално изградени за целта трасета с приблизителна дължина 37 км.

Боровец

Най-големият ски курорт на родна почва е разкошният Боровец, разкриващ страхотна гледка към връх Мусала, гордо издигащ се над него. Популярната дестинация за зимни спортове разполага с отлично оборудвана ски база, добре поддържани писти, подходящи както за скокове, биатлон, така и за практикуване на алпийски ски. Зимният ски резорт е оборудван с модерни машини за поддържка на ски зоните и пистите в безупречен вид.

Витоша

Наредена сред 100-те НТО (национални туристически обекти), Витоша предлага невероятни условия за ски. Надморската височина на най-стария център тук, а именно Алеко, е 1800 метра. Прочутата Боянска църква, включена в Юнеско, е също сгушена в обятията на Витоша.

Освен практикуването на зимни спортове, наоколо можете да се докоснете до обаянието и на двата резервата, озадачаващи с дълбоките си пещери и разкошни водопади!

Чепеларе

Ски зоната Мечи чал се намира в непосредствена близост до Чепеларе, предлагащ общо седем добре поддържани ски писти. Всяка от тях е с различно ниво на трудност и съответно е подредена по степен за удобство на начинаещите и по-напредналите скиори. Най-дългата писта в Чепеларе е дълга около 5292 метра. В ски зоната има още съвременен 4-седалков лифт и модерни съоръжения за изкуствен сняг.

Върху статията работи: webselo.com | 0898 62 30 62