През 21-ви век жените показват бизнес умения и ориентация повече от всякога. Все повече представителки на нежния пол стават предприемачки и започват сами да управляват собствен бизнес. Една от най-популярните активности, с които жените започват свой бизнес са онлайн магазините.

Тъй като една жена познава най-добре потребителското поведение на друга жена, по-голямата част от итнернет магазините, собственост на жени, са ориентирани към дамската интернет аудитория. Те предлагат козметика, грим, кухненски уреди, готварски книги, градинарски приандлежности, книги. Изборът на подходяща нища е лесен, когато жена продава на друга жена. Но има една друга особеност, на която е важно да наблегнете и да й обърнете внимание. Тази особеност е дизайнът.

Какво е важното при дизайнът на един онлайн магазин за жени?

Нека започнем с изборът на цвят. Цветът в онлайн магазина може да не е само един. Може да изберете два, или дори три цвята, които да се допълват и да изразяват характера на онлайн магазина ви. Възможен е и друг вариант – да изберете само един цвят и два негови нюанса за разнообразие. Голямата питанка е “кой цвят комуникира най-добре с женската потребителска група?”. На първо място може да поставим розовия цвят, на второ място лилавият и на трето място червеният цвят. Тези три цвята се съчетават перфектно с бяло и сиво дори. Изборът им ще подчертае идентичността на вашия онлайн магазин и със сигурност ще бъде в плюс за вас.

В никакъв случай не обличайте дизайна на магазина си в тъмно синьо, защото това е цветът на мъжете. Заложете на наложените женски кремави нюанси. Това е гарантиран и сигурен начин да вървите напред в полето на онлайн търговията и продажбата на продукти за жени.