Без значение дали отваряте свое собствено студио или сега сте завършили професионален курс за масажисти и планирате да работите на свободна практика, ще имате нужда от подходящо оборудване. Този избор може да е ключов за бизнеса ви и за кариерата. Първата стъпка от закупуването на оборудване е да намерите удобно и практично масажно легло. Едва ли има клиент, който би се върнал в студио за масаж, където не се е чувствал комфортно по време на процедурата.

Как обаче да изберете най-подходящата за работата ви масажна кушетка? На пазара се предлагат редица модели с най-различни характеристики и дизайн. Това разнообразие понякога може да затрудни избора. За да ви улесним в това решение, ще обобщим основните видове масажни кушетки.

Преносими масажни кушетки

Тези модели се отличават с опцията си за лесно транспортиране. Това ги прави задължителни за мобилните масажисти, понеже те обикновено посещават клиентите си в дома или офиса и трябва да носят масажно легло със себе си.

Преносимите кушетки се сгъват бързо, като в сгънато състояние заемат формата на куфар с удобни дръжки, което позволява бързото им транспортиране.

Кушетките могат да са двусекторни или трисекторни, с прав или овален дизайн.

Основно различие за тези модели е конструкцията. Леглата могат да бъдат с алуминиева или с дървена основа. Моделите, чиято рамка е от алуминий, обикновено са по-леки от тези с дървена. Много от тях имат и подсилен дизайн на краката за повече стабилност.

Ако във вашето студио имате няколко стаи за масаж, е добре да се оборудвате както с преносими, така и със стационарни кушетки, за да извлечете максимална функционалност.

Стационарни легла за масаж

Те са подходящи за масажни центрове и салони за красота. Отличават се с по-голяма стабилност от преносимите, като съответно не са предназначени за транспортиране. Основата им обикновено е от метал, което ги прави много издръжливи.

За да ви бъде масажното легло възможно най-полезно, е добре да изберете по-функционален модел. Съветваме да се спрете на такъв с регулираща се височина и с възможност за повдигане на горната част.

Ако разполагате с по-голям бюджет, може да закупите луксозно легло с електромотори. Тези модели се позиционират във високия клас и са изключително функционални.

Изборът на масажна кушетка е най-важният елемент от оборудването на всеки масажист. След като вече сте намерили подходящо легло, може да пристъпите и към подбора на всичко останало, като козметика, консумативи, вулканични камъни и др.