Изборът на мъжки обувки трябва да се прави много внимателно. Макар че жените са тези, които са изключително придирчиви към обувките, всъщност мъжете трябва да бъдат дори повече, тъй като е научно доказано, че когато хората оглеждат един мъж, винаги поглеждат първо в краката.

Изберете добър магазин

Преди всичко друго, спрете се на добър магазин за обувки. Обърнете внимание на цените, на материалите, на дизайна и разбира се – на репутацията сред потребителите. След като сте се ориентирали към такъв магазин, идват наред моделите, които ви харесват.

Изкуствена или естествена кожа

Един добре зареден магазин трябва да предлага добро разнообразие от качествени модели от изкуствена и естествена кожа (вижте Tendenz.BG). Всеки човек има различни предпочитания, като цената далеч не е единственият фактор, който отличава тези две възможности. Освен по-ниска цена, изкуствената кожа има и други предимства, като например, че може да е по-мека и удобна. Естествената кожа, от своя страна, е класическо решение, което се отличава с издръжливост, здравина и стил.

Важно е да познавате своя номер

От голямо значение е, особено ако пазарувате онлайн, да знаете кой точно номер обувки е подходящ за вас. Много мъже са твърде немарливи и купуват твърде големи или малки номера. След това обувките им стягат или са им твърде големи, като и в двата случая са неудобни.

За какво да внимаваме когато вече сме си купили обувките, които ни харесват

Когато вече сте си купили желаните обувки, важно е да знаете с какво може да ги съчетаете и с какво не:

  • Внимавайте с чорапите

Съчетавайте внимателно чорапите с обувките си. Те трябва да са в синхрон с обувките и панталоните, а не да контрастират. По правило е добре да се избягват бели чорапи с черни обувки. Белите чорапи са за спорт и вървят добре с маратонки, но не и с елегантни обувки.

  • Обувките ви трябва да съответстват на колана ви

Едно от правилата в избора на обувки е, че те трябва да бъдат в синхрон с колана на вашите панталони. Това означава, че ако сте привърженик на кафявите обувки, коланът трябва да бъде също кафяв и обратно – черният колан се съчетава с черни обувки. Това правило важи ако сте с костюм, но не е от значение ако съчетавате обувките с дънки.

За статията:
Как да изберем обувки и с какво да ги съчетаем
Заглавие:
Как да изберем обувки и с какво да ги съчетаем
Описание:
Изборът на мъжки обувки трябва да се прави много внимателно. Едно от правилата в избора на обувки е, че те трябва да бъдат в синхрон с колана на вашите панталони...
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: