Висящите обеци са един от класическите аксесоари, които илюстрират винтидж стила. Има хиляди различни видове висящи обеци, които са сред фаворитите на много дами. Много е важно да изберете правилните висящи обеци, които ще балансират формата на лицето ви, вашия стил и личните ви предпочитания. В тази статия ще ви разкрием на какво да обърнете внимание, когато купувате висящи обеци.

Стъпка 1

Определете тона на кожата си.

Най-общо казано за по-светлите тонове кожа са подходящи цветове като розово, лилаво, синьо, червено и цикламено. За по тъмните тонове кожа са подходящи скъпоценности в цветове като кафяво, портокал, зелено, жълто, праскова, корал, а също така и тюркоазен цвят.

Стъпка 2

Определете дължината на косата си

За дългокосите дами капковидните, висящи обеци са най-подходящи. А за жените с по-къси коси, висящите класически обеци могат да направят чудеса.

Стъпка 3

Определете на какъв повод ще носите обеците

Подходящ повод да се премените с нови висящи обеци е събитие като бал или дипломиране. Те ще ви направят да изглеждате изтънчени и елегантни. Друг подходящ случай за нови висящи обеци е социално събитие като коктейл например. В комбинация с рокля без ръкави или голи рамене, висящите обеци са убийствен избор. Една специална романтична вечер с гаджето или годеникът ви, също е чудесен повод да сложите нож чифт висящи обеци.

Стъпка 4

Съчетайте обеците с дрехите

Една красива рокля е чудесен партньор на чифт капковидни висящи обеци, защото те могат да ви осигурят по-елегантен вид. Рокли с V-образно деколте, рокли без презрамки или голи рамене са перфектната комбина на чифт висящи обеци.

Независимо от модните тенденции, следвайте собственият си стил и личните ви предпочитания.