Избор на количка за бебе

Тясната количка прави голяма разлика с лекотата, с която се движи. Ето няколко примера, които ще ви помогнат да направите най-добрия избор.

На колко години е бебето?

Ако купувате количка за първи път, най-вероятно е за първото ви бебче, в този случай добър вариант е комбинирана количка, която от легнало положение, чрез механизъм се изправя до седнало положение.

Колко бебетата имате?

Ако имате близнаци, тризнаци или повече, може да помислите за специални колички, предназначени за тази цел. Също така ако имате по-голямо и по-малко дете може да помислите за комбинирани колички.

Къде ще употребявате количката?

Видът на количката зависи много от това къде ще се използва. Ако е за разходка в някой мол или в парка само, то количките са един вид, за по-екстремни случаи са друг вид. Затова количката трябва да отговаря на вашите изисквания и стил. Потърсете във форумите на интернет-магазините за мнения на други потребители, от които ще разберете за плюсовете и минусите, които ще ви спестят много време и усилия. Пишете си с настоящи родители да ви споделят за предимствата и недостатъците на избраните от вас колички.

Какви функции са ви необходими?

Решете какви характеристики са от решаващо значение за вас, като например: компактно, модулни системи, съвместимост с автомобилна седалка, колко място е необходимо за съхранение, тегло, сенници, регулируеми дръжки, релаксиращи и подплатени седалки, мулти-теренни колела, системи за безопасност и така нататък.

Какви функции искате?

Ако знаете какво искате това ще ви помогне да ограничите избора си от привидно безкрайното разнообразие.

Знайте терминологията!

Има няколко основни типа колички:

Количка чадър: Това най-основната количка. Тя обикновено е евтина, лека, лесна за управление, отнема малко място, но не разполага с други функции. Количката е идеална за пътуване и ежедневна употреба.

Количка корсет: Тази количка използва корсет за основа, но е само за изписване и за първите няколко месеца.

Количка стандарт: Обикновено това е количка за средно тегло. Тя е с добър баланс от функции и отличен избор за всякакви цели.

Джогинг количка: Тази количка е предназначена за спортни родители, за употреба на открито, като колоездене и тичане, но са твърде обемисти за пазаруване в магазини.

А, сега след като знаете основните неща, можете да направите и вашия избор на количка за бебе.