​Защо е нужно детето да стои в специално столче за кола? Защото това му носи по-голяма сигурност, когато пътува с автомобил.

Благодарение на столчето за кола детският живот може да бъде спасен. Коланът за възрастни, никога не би могъл да защити малко бебе или дете, ако стане катастрофа от дясната страна на колата.

Да купите столче за кола може да ви изглежда много трудна задача, защото има голямо многообразие от модели и това може да ви изплаши. Разбира се, че не е нужно да купувате най-скъпото столче предлагано на пазара, за да осигурите безопасност на детето ви.

Ние ви предлагаме да помислете върху тези 4 неща и така да помогнем при вашия избор.

 • ​възрастта на детето
 • теглото му
 • височината на детето
 • отговаря ли столчето за кола на стандартите за безопасност

Предлагаме ви бърз преглед на 6 основни категории столчета за кола. 

 • Детско (от раждането до 13 кг) 
  Този вид столчета са извити и обърнати назад в автомобила. Те предлагат най-добрата защита за малки бебета и са подходящи, до около 12 месеца. Столчето е леко, преносимо, с предпазен колан и дръжка за носене, вие можете да сваляте и качвате бебето от колата, без да се налага да го изваждате от него.
 • Сгъваемо (от раждането до 18 кг)
  Този вид столчета са подходящи от раждането до около 4 годишна възраст на детето. Използвайте столчето обърнато назад от раждането, след това го обърнете в посока на движението, когато детето може да стои седнало самостоятелно.
 • Обърнато напред (от 9 до 18 кг)
  Този вид столчета са идеални за поддържане на седящото в автомобила дете и му осигуряват оптимална защита. Повечето от тях имат няколко позиции на облегалката и така детето ще може да спи комфортно в него. Система от колани осигурява безопасността на детето, а столчето се закрепва в автомобила, чрез предпазния колан на възрастните.
 • Висока облегалка с допълнителен колан (от 9 до 36 кг)
  Това е една чудесна дългосрочна инвестиция. Вградените в столчето колани се използват докато то е между 15 — 18 кг. След това детето може да бъде защитено от предпазния колан за възрастни.
 • Висока облегалка без допълнителен колан (18-36 кг)
  Тези столчета са подходящи от около 4 години до 12 години, те дават адекватна защита на детето от страничен удар. Детето вече е доста пораснало и предпазният колан за възрастни му дава по-голяма сигурност и комфорт. С допълнителната си височина това столче осигурява по-добра видимост и облекчава скуката и прилошаването на детето при пътуване.
 • Бустър (18 до 36 кг)
  Тези столчета представляват седалки без облегалка и с тях детето е повдигнато до нивото на предпазния колан за възрастни. Подходящо е за деца от 4 до 12 години. Те предлагат удобство и комфорт при пътуване, благодарение на тапицираната седалка и подлакътници.

Ако още не сте сигурни какво столче за кола да изберете? Заповядайте в нашия онлайн магазин http://www.minimod.bg/столчета-за-кола или на място в нашия магазин в MiniMod в Стара Загора, където нашите експерти ще ви помогнат да направите най-добрия избор за вас.

За статията:
Как да изберете най-подходящото столче за кола
Заглавие:
Как да изберете най-подходящото столче за кола
Описание:
Защо е нужно детето да стои в специално столче за кола? Защото това му носи по-голяма сигурност, когато пътува с автомобил.
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: