Ако домашният Ви любимец си отиде от този свят, то трябва да вземете мерки, за да го изпратите както подобава. Това не е толкова лесно, колкото някои си мислят, тъй като законите в България забраняват заравянето на труповете на животни в земята или изхвърлянето им във водоеми. В този ред на мисли най-добрият начин, е да прибегнете до процедура по кремация.

Защо се налага кремация на домашен любимец?

Закопаването на кучета, котки и други любимци в земята, може да доведе до заразяване на хора или животни. Ето защо, законът е категоричен, че не бива да заравяме домашните си любимци, след като умрат. Специалистите съветват стопаните да потърсите оторизираните фирми за кремация на домашни любимци. Такива услуги има на сайта http://petcremation.eu, където Ви предлагат взимане на трупа със собствен транспорт и изгарянето на тялото.

Изгаряйки животното в специална пещ, изчезват всички инфекциозни болести, което то може да носи в себе. Пепелта след кремирането може да бъде разхвърляна навсякъде, тъй като не е заразна. Вие можете да разпилеете праха над морето, а може и да я съхраните в урна, и да я поставите някъде в дома ви, за да си спомняте за щастливите часове с любимото животно.

Къде да потърсим подходящия крематориум?

Много важно е да знаете, че крематориумите за домашни любимци са малко на брой. Това е причината да търсите само лицензирани фирми, а не такива, които извършват услугата незаконно. И дори да няма крематориум във вашия град или населено място, можете да потърсите такъв в близките по-големи градове, за да се възползвате от тази услуга.

По-горе сме Ви посочили адрес, на който ще Ви обслужат по най-добрия начин, така че не се колебайте да се възползвате от него, ако настъпи последният момент за кучето или котката. Запомнете, че процедурата по кремиране на животни не е мрачен и мистичен ритуал, а най-разумният начин да се сбогувате с животното, което обичате, и което сте гледали дълго време.

Надяваме се, че тази публикация ще Ви бъде от полза и Ви желаем по-малко поводи за скръб и много запомнящи се мигове с кученцата, котенцата, зайчетата и всички други домашни любимци. На добър час и се радваме, че прочетохте нашата статия по тази важна тема.

За статията:
Как да изпратим починал домашен любимец?
Заглавие:
Как да изпратим починал домашен любимец?
Описание:
Ако домашният Ви любимец си отиде от този свят, то трябва да вземете мерки, за да го изпратите както подобава. Това не е толкова лесно, колкото някои си мислят.
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: