Бижутата за ръце са едни от най красивите и използвани украшения от дамите. Пръстените и гривните са красив, желан накит за всички възрасти. Допълват тоалета ви и също подобряват настроението. Изборът на дамски накити също така подчертават и същността ни. Неговата идентичност, качествата, принадлежности и предпочитанията на всеки човек.

Много статии се публикуват за употребата на колиета и обеци, но много малко на украшенията,  които красят ръцете ни. Те ни правят приемливи и неустоими. Големината на пръстените и гривните зависи много от формата и големината на ръцете ни.

Жени, които имат по-малки ръце съответно трябва да избират по-дребни и нежни украшения. Те предават финес и правят ръката по елегантна. По-едрите бижута отиват на по-едри и пищни ръце, като им предават изящност и красота. От голямо значение за ръчните накити е и маникюрът.

Лакът е така популярен и наложен във всекидневието и ни представлява голяма необходимост. Маникюрът ни е тясно свързан и със самите бижута. Необходимо е да се избират лакове със пастелни цветове, с което се засилва чистотата и свежестта на ръката, без останалата част да се засенчва. Важното е ръцете да изглеждат красиви и изискани.

Трябва старателно да се поддържат и да се полага грижа за тях. Има доста добри кремове. които правят кожата мека и пухкава. Трябва да ги използваме, за да изглеждат ръцете ни перфектно, защото ръцете говорят много за притежателя им. За да изглеждат ръцете ви по този привлекателен начин, е необходимо да се улови контраста между цвета на кожата и цвета на бижутата ни. Когато лакът за нокти е по-тъмен, желателно е да ползваме бижута с по-искрящи скъпоценни камъни. За да изглеждаме красиви и елегантни, трябва да съчетаваме и тоалетите си с украшенията, които полагаме на ръцете си.  На черна елегантна рокля, към която има красиви ярки обеци и огърлицата е по изискана, не е необходимо да се слагат фини и нежни пръстени.