Понякога е много трудно да открием подходящият аромат дори за себе си. Виждам как мои познати изпитват трудност да си изберат дори и един парфюм, а да не говорим за повече от един. Можете да си кажете “Защо са ми повече парфюми?”, но и това не е така. Човек и особено ние дамите имаме нужда от най-малко 2 парфюма в гардероба си!

Защо най-малко 2 парфюма ли?

Замислете се колко парфюми сте изпитвали през живота си и се сетете как винаги и почти след всяко ухание се обръщате и се питате “На какво ми ухае?”. Това чувство е породено поради факта, че вие разнообразявате атмосферата, в която се намират сетивата ви.

Предполагам сте наясно особено, ако ползвате един и същ парфюм от дълго време, как уханието му някак избледнява и не е толкова усезаемо и забележимо, както когато сте го помирисали за пръв път.

Поради чисто физиологичното устройство на сетивата и възприятията ни се налага да разнообразяваме външните “дразнители” и в частност уханията на парфюмите, за да не свикваме с тях. Точно заради това смятам, че всеки човек трябва да има поне 2 различни парфюма и да ги сменя редовно, но за това съм изписала много в журнала, който водя към сайта http://bg-parfum.info. Ако искате можете да се поровите там и да откриете какво е мнението ми по въпроса и какви практики са най-добри за справяне с проблема.

Как да открием парфюм и как да избираме между многото парфюми?

Изкъпете се с топла вода по-продължително време, може дори да си вземете и вана. След като приключите с това, си сложете кърпа и се подсушете. Следващата стъпка е да вземете парфюмът си и да се пръснете на обичайното място където се пръскате всеки път.

Опитайте се да запомните добре аромата и напишете на един лист на какво ви наподобява той, без да се обременявате с описанието на композицията му. Опишете и детайлите, дали ви се струва тежък или лек, свеж или сладък, цветен или дървесен, дали не ви мирише конкретно на нещо познато.

Ако вече сте описали впечатленията си, можете да започнете да търсите своят нов аромат като търсите противоположните характеристики на собственият ви парфюм.

Ако вие нямате все още парфюм, който да се води постоянен, след като сте се изкъпали и облекли в нови дрехи директно се насочете към първата парфюмерия като се опитвате да не попадате в среда със силни аромати, дори най-добре ограничете потока на въздуха който преминава през ноздрите си за по-голям ефект.

След като се озовете в парфюмерията попитайте консултантите за парфюми които да покриват вашите предпочитания и тествайте до 3 парфюма, това е максимумът ухания които можете да изпитате наведнъж без да ви пречат на преценката, така че избирайте внимателно преди да се решите да пробвате ухание и още повече след като се спрете на конкретен парфюм.