Ако притежавате къща или апартамент, и я отдавате под наем, или още повече, решили сте да продавате, следва да се погрижите за външния вид на интериорното пространство. В тази статия ще разгледаме как да се погрижите за банята, защото това ще ви представи в много добра светлина пред наемателите и може да вдигне цената на къщата или апартамента.

Банята е едно от най-важните помещения за наемателите и купувачите, затова се погрижете да е чиста и спретната. Почистете санитарния фаянс до блясък. Почистете плочките, огледалата и смесителите да нямат следи от пръсти и петна; почистете стените и всякакви следи от влага, мухъл, плесен. Погледнете тавана, отстранете и там натрупана мърсотия и нежелани замърсявания. Проветрете банята и в деня на представянето просто не я ползвайте.

След като сте почистили, можете да я подредите, с всички елементи на мястото си. Окачете чисти кърпи и хавлии, там където ги поставяте обикновено. Изпразнете шкафчетата от вашите лични вещи, но оставете сапунерката, чашите за четки за зъби и другите аксесоари по местата им, сякаш готови за ползване. Премахнете кичозни декоративни елементи, които може да имат сантиментален спомен за вас, но може да не значат нищо за потенциалните наематели или купувачи. Можете само да вметнете, къде сте слагали декоративни елементи за повече красота в банята.

Друг важен елемент преди да подготвите банята си за наематели или купувачи е да я направите енергоспестяваща. Това разбира се няма как да се направи в деня на представянето. Затова можете предварително да направите ремонт, който ще донесе много по-голяма енергийна ефективност и пестене на природните ресурси. Това ще спести пари в дългосрочен план и със сигурност ще повиши цената на сградата.

Погрижете се всичко в банята да бъде наред, за да направите добро впечатление на всички заинтересовани. Още повече, ако предлагате къщата или апартамента си онлайн, всичко което обяснихме тук като стъпки, може да бъде направено и изложено в Интернет, така че да направи доброто впечатление, което търсите.

Източник: https://banya-bg.com/

За статията:
Как да подготвите банята си за наематели или купувачи
Заглавие:
Как да подготвите банята си за наематели или купувачи
Описание:
Ако притежавате къща или апартамент, и я отдавате под наем, или сте решили да продавате, следва да се погрижите за външния вид на интериорното пространство.
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: