Едно от първите неща, които ни хрумват, когато чуем ремонт на покрив е именно смяна на керемиди. Предполагаме много хора, които четат тази публикация са се сблъсквали с проблема счупени керемиди и знаят колко неприятен може да бъде той. Разбира се, няма смисъл да изпадате в паника, тъй като в днешно време има кой да ви помогне като оправи проблема.

Счупените керемиди могат да се дължат както на влошени атмосферни условия, така и на недоброжелатели, които са обстрелвали къщата ви с камъни. Възможностите са десетки, но по-важното е как да излезем от патовата ситуация възможно най-бързо. Естествено варианта е да повикате майстори, които да направят ремонт на покрива и да се заемат със смяна на керемиди.

Смяната на керемиди е трудоемка дейност и изисква голяма стабилност от изпълнителите. Ако вашия покрив протече на едно определено място, то почти сигурно е, че причината за това се крие в спукана керемида. Съвременните услуги за ремонтиране на покрива ви предоставят своевременна смяна на керемиди или пренареждане ако такова се изисква.

Обикновено се действа като се повдига един ред от керемидите, издърпват се повредените от тях и следва отново повдигане на същите и слагането на нови парчета. Това е стандартният ремонт, който биха ви предложили почти всички съществуващи бригади в страната. Съществуват обаче и по-сложни дейности, особено когато керемидите са силно закрепени на основата, но за този вид ремонти ще говорим в някоя от следващите ни публикации.

Има вариант да реализирате подмяната и сами, но имайте предвид, че ако не сте се занимавали с подобен тип работа има опасност от наранявания. Специализираните фирми са взели всички мерки за безопасност и имат нужната екипировка, за да се катерят по таванското помещение и да извършват смяна на керемиди и на най-високите места.

Няма нищо по-лесно от това да намерите бригада за ремонт на покрив, която да смени счупените ви керемиди. Просто влезте в мрежата и използвайте търсещите машини, където има десетки оферти от различни фирми. За да ви кажем конкретна цена обаче, трябва да се запознаем със случая отблизо, така че на този етап не можем да говорим с цифри.