Избор на стил на поведение

Безспорно, поведението ви при търсене на работа и респективно – по време на самото събеседване, играе огромна роля за получаване на позицията, която желаете.

Може да сте висококвалифицирани, но ако не се представите достойно, нищо няма да се получи. Прекомерната скромност отново не е препоръчителна. В този случай, бъдещият ви работодател никога няма да научи, че именно вие бихте могли перфектно да изпълнявате работата.

Как трябва да се държите?

На първо място спокойствието и учтивостта са вашите най-верни съюзници.

Не се притеснявайте да погледнете отсрещния човек в очите, това демонстрира вашето самочувствие.

Не и се суетете. Действия от рода на почукване по масата и люлеене на стола никак не а за предпочитане.

Обърнете се към интервюиращия по име. Говорете ясно и сбито, като се опитвате да се нагодите към темпото му. Никога не го прекъсвайте.

Отговорете обстойно на поставените въпроси. Но не и само с „да“ и „не“ или още по-лошото „не знам“.

Когато задавате въпроси за свободното работно място, първо попитайте за естеството на евентуалните си задължения, а чак след това за заплащането.

Не отказвайте да попълните въпросник, ако ви помолят.

Какво да правим с „неудобните“ въпроси?

Съществува определен списък с въпроси, които частично или напълно могат да бъдат зададени по време на събеседването. За успешно представяне е по-добре да сте подготвени отрано, за да отговорите подобаващо.

Защо напуснахте предишната си работа?

Тук не трябва да лъжете и още по-малко да критикувате предишната месторабота, служителите и началниците. Говорете за всеки негативен опит като за урок, който се радвате, че сте научили.

Защо искате да работите за нас?

Тук е най-добре да подчертаете своята осведоменост за дейността и перспективите на фирмата, да признаете какво точно ви е привлякло и как вашите интереси са свързани с благополучието на компанията. Съсредоточете се върху професионалните си качества, а не върху заплащането. В никакъв случай не заявявайте, че не ви пука къде ще работите.

Каква заплата желаете да получавате и защо смятате, че заслужавате толкова много?

Преди да отговорите на този въпрос, изяснете списъка с предстоящите си задължения. Ако тя съвпада с вашите отговорности от предишната ви работа, посочете заплащане, не по-ниско от предишното. Наблегнете още веднъж на своите умения и способности, заради които желаете да получите съответната заплата.

Източник: Обяви за работа Nameri-rabota.com

За статията:
Как да преминем успешно интервюто за работа?
Заглавие:
Как да преминем успешно интервюто за работа?
Описание:
Безспорно, поведението ви при търсене на работа и респективно – по време на самото събеседване, играе огромна роля за получаване на позицията, която желаете.
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: