Всеки нов сезон изисква оптимизиране на само на гардероба, но и на всеки шкаф, чекмедже, мебели.

Ако вече и вие обмисляте какво да направите в дома, ако сте взели решение за изхвърляне на секция за нов интериор, то в разгара на лятото може да научите и някоя нова идея, която да ви спести време и пари.

Не чакайте и не отлагайте нещата. Дали времето навън е по-горещо или по-студено, това няма да ви помогне или да изпари нуждата от реформи в дома. Започнете с отстраняване на вредните подмети и ненужни вещи.

Вредни предмети в дома – такива има във всеки дом и не мислете, че вашият по някакво стечение на обстоятелствата е пощаден. Вредни са всички стари и с изтекъл срок на годност препарати, храни, лекарства, замразени продукти и пр.

Ненужни вещи в апартамента – много от нас са привързани, дори към стари и непотребни вече неща. Според изследвания на американска агенция обаче става известно, че само 20% от всичко, което складираме по домовете си влиза в повторна употреба. Добре е да се отървем от излишните неща и да не превръщаме домовете си в склад.

За целта направете разбора на всички шкафове и чекмеджета. Ако там откриете неща, които не сте ползвали повече от година, то отделете ги в купчината за изхвърляне.

По право не си отреждайте големи пространства за съхранение. Те ще ви провокират винаги да трупате много вещи. Колкото по-малки са, толкова по-малко боклуци ще складирате.

Ако ви прави впечатление, че все повече дрехи, обувки и аксесоари се трупат, значи пак сте прекалили с пазаруването. Когато си купувате нещо ново на негово място изхвърляйте нещо старо или отделяйте за благотворителност. Има много дрехи, които могат да се превърнат в чудесни парцали или кърпи за подсушаване.

Подобно на замяната нещо ново, за нещо старо процедирайте и с вещите. За една нова придобивка изхвърляйте две стари. Не се страхувайте да го правите, защото съвсем скоро ще се уверите, че се трупат прекалени много и домът ви задушава.

За статията:
Как да се отървем от ненужни вещи
Заглавие:
Как да се отървем от ненужни вещи
Описание:
Ако обмисляте какво да направите в дома и сте взели решение за изхвърляне на секция за нов интериор, то в разгара на лятото може да научите и някоя нова идея.
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: