Изтеклата вода се абсорбира от гипсокартона, мебелите, дървото и подовите настилки, което може да доведе до образуване на конденз, появата на мухъл и растеж на плесени само за няколко дни. Плесенът и мухълът растат на влажни места, където има налична влага и се размножават в колонии, където има вода. Тези колонии могат да причинят потенциални алергии, които от своя страна водят до здравни проблеми.

Плесента излъчва силна, остра миризма и може да се настани трайно във вашия дом поради всякакви повреди на водопроводните инсталации и изтичане на тръби. Услугите за премахване на плесен помагат да се отстранят вредните микроорганизми, които вредят не само на вашия дом, но и на здравето. Плесента може да причини кожни алергии и респираторни проблеми. Премахването на плесента може да се извърши лесно, но не всички плесени могат да бъдат отстранени, тъй като те се крият и растат в малки пространства, които не са ясно видими. В такива случаи е добре да се свържете с експерти, които да ги отстранят напълно.

Висококвалифицираният персонал носи специална екипировка, която включва костюм, ръкавици и маска за филтриране, за да се ограничи действието на вредните химикали, използвани при отстраняване на мухъл и плесен. Процесът зависи от вида на повърхността и размера на замърсената площ от болестотворните микроорганизми. Използваните услуги за отстраняване на плесени използват противогъбично лечение за ликвидиране на колониите. Заразените с плесени материали като килими, гипсокартон и други трябва да бъдат отстранени и изхвърлени, за да се предотврати по-нататъшното размножаване на плесените. Услугите за дълбоко почистване от мухъл и плесен помагат за възстановяване и съхраняване на мебели, килими, дрехи, завеси и стени, заразени от плесени.

Необходимите стъпки, свързани с отстраняването на колониите  включват:

– Извършване на оценка, за да се види степента на разпространение на плесените;

– Предотвратяване на кръстосаното замърсяване на плесените от засегнатата област до мястото, където все още е чисто;

– Използване на специални въздушни камери, за да се предотврати разпространението на микроорганизмите по време на процеса на почистване;

– Набавяне на специално филтриращо оборудване за улавяне на микроскопични спори на плесени във въздуха;

След като се уверите се, че плесента е напълно премахната, може отново да организирате отделните елементи на интериора. За да не се получи отново поява на плесени, най-важното е да откриете причината. Това означава да премахнете източниците на влага, които причиняват бързото разпространение на плесените.

Източник: PRESATA

За статията:
Как да се справим с конденза и мухъла?
Заглавие:
Как да се справим с конденза и мухъла?
Описание:
Плесента излъчва силна, остра миризма и може да се настани трайно във вашия дом поради всякакви повреди на водопроводните инсталации и изтичане на тръби.
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: