Търсите евтин, но практичен начин да предпазите проникването на светлина и топлина във всяка стая на дома? Тогава не се колебайте, а изберете плътни пердета. Ето няколко съвета, които може да съдържат основните неща, които един купувач трябва да знае за тях, а също и как да ги купи. На първо място, те са създадени в разнообразна гама от дизайни, материи и цветове, за да са подходящи за всеки дом.

Carpethouse-bg.com предлага богата колекция от плътни пердета, които са на разположение за покупка, и съответстват на най-различни стилове, подходящи за всеки дом. Те могат да бъдат закупени готови (предварително направени) или ушити по ваши размери, така че да може да отговарят точно на вкуса и стила, който искате.

Какви са предимствата на предлаганите плътни пердета?

По принцип завесите са парчета материя, които се окачват на корниз вертикално от двете страни в близост до прозореца. Събрани заедно,те блокират навлизането на светлината в стаята и осигуряват изолация. Това, което ги разделя от обикновените завеси е, че те използват плътно тъкана материя, която добавя няколко различни функции, и ги прави едновременно с това стилни и практични за модерния дом. Има много ползи от закупуването и поставяне на плътни пердета, и те включват:

  • Поддържане на топлина.

Тъканта, от която се правят тези завесите има сложен дизайн, който се използва предимно, за да заключите”въздуха в помещението, в което се намирате. Вътрешната страна и множеството слоеве на тъканта перфектно запазват топлината вътре в помещението, като се предотвратява това тя да „избяга” през прозореца.

  • Пълно затъмнение.

Поставянето на плътни пердета добавя допълнително чувство за усамотение в стаята и това е чудесен начин за блокиране на нежеланата светлина. Използването на тъкан с множество слоеве, които екранират, дава цялостно затъмнение в стаята, когато те са напълно затворени.

  • Контрол на шума в дома.

Като допълнителен бонус тези завеси напълно позволяват на потребителите да контролират звуците в помещението. Плътността на материята осигурява защита от звук, което предотвратява проникването на по-малко звуци в стаята като я защитава от силни шумове отвън.

  • Добавят допълнителен елемент към обзавеждането.

Поради многослойността на материята, от която са изработени, имат по-голяма плътност, което добавя стил и дава артистично приятен вид на дома.

  • Уединение.

По-плътната тъкан позволява на тези, които са поставили плътни пердета да получат повече самостоятелност в дома си, като в същото време се съчетават подходящо с декора на една стая.

Плътни пердета са най-подходящи за помещения, които са постоянно изложени на пряка слънчева светлина, или прозорци, които са силно изложени на външни елементи (течение, вятър). Те са перфектно решение за хора, които полагат нощен труд и искат да почиват през деня, за деца и възрастни, нуждаещи се от повече тишина или просто хора, които искат да бъдат по-икономични, тъй като те са един начин за намаляване на сметките за отопление. При поставяне на плътни пердета в банята, може да изберете водоустойчива материя, която ще издържи на влагата и ще предотвратява образуването на мухъл.