Започването на нов бизнес днес е по-лесно от всякога, особено ако вече имате солиден продукт или концепция за продажба. Социалните медии ви дават незабавно „в“; начин да се свържете с потенциалната си клиентска база дори преди да започнете да продавате. И тогава платформите за масово финансиране като Kickstarter и GoFundMe позволяват на новите марки да получат финансова подкрепа, която да им помогне да стартират. Платформите за електронна търговия и безплатният или нискобюджетен онлайн маркетинг минимизират стартовия риск, защото можете да го направите без голям инвеститор.

Актуални цени за регистрация на фирма, изцяло онлайн за цяла България!

Ето шест стъпки, за да започнете по правилния път.

1. Запълнете празнотата и намерете вашата ниша

Вие сте фризьор, който разработи свой собствен шампоан за промяна на играта? Лицензиран дерматолог с научен подход към грижата за кожата? Или може би сте страстен почитател на красотата с ясна визия за това как да обогатите живота на други потребители на красота като вас?

Регистрация на фирма онлайн в София и в цяла България

Разберете кой сте и какво предлагате. Може да ви помогне да започнете на местно ниво – какво липсва на потребителите на красота във вашия район? Какво им трябва – или какво искат? Запълнете тази празнота.

И усъвършенствайте нишата си. Какво ви отличава от всички останали? Това може да е вашата квалификация или житейски опит; способността ви да се свързвате; или просто вашия изключителен продукт.

Ключов аспект на намирането на вашата ниша е идентифицирането на вашата аудитория. Кого насочвате и защо? Какво искат или имат нужда? Колко пари трябва да похарчат? Какво не е достъпно за тях в момента?

Например, може би сте забелязали кохорта потребители на красота, които искат да споделят своите преживявания с продукти за красота, вместо да отидат сами. Така че, вместо да пускате продукт и да го продавате, вие изграждате общност около вашия продукт, предлагайки иновативни възможности за взаимодействие и обучение.

2. Изберете място

Местоположението на вашия бизнес се определя главно от вида бизнес, който искате да започнете. Търсите физически магазин или място в по-голям магазин? Предоставя ли вашият бизнес мобилни услуги? Или сте напълно уверени, че вашият бизнес е в онлайн света?

Ако имате нужда от места за тухли и хоросан, имайте предвид, че можете да мислите за малки като начало. Салон за хол в собствения ви дом може да работи, ако вашата маркетингова стратегия привлича клиентите към вас. Но определете идеалното си местоположение, като се има предвид къде вашата ниша аудитория иска да отиде. Търговски център? Креативен, остър център? Жилищен комплекс?

Независимо дали предлагате мобилни услуги или сте избрали платформа за електронна търговия, нямате нужда от това физическо пространство. Но ще ви трябва място за съхранение на вашето оборудване и/или храна.

3. Подредете къщата си в ред

Подобрете познанията си за правилата и разпоредбите в индустрията за красота и във вашия специфичен сектор. Много е важно вашият нов бизнес да е в съответствие със закона и да сте застраховани с подходяща застраховка. Не забравяйте, че прякото взаимодействие с клиента изисква застраховка и всеки продукт, който влиза в контакт с кожата на клиента, трябва да бъде тестван по подходящ начин.

По отношение на бизнеса, проучете изискванията, които трябва да изпълните по отношение на регистрацията на бизнеса и данъчното облагане. Можете да направите това сами, като използвате много онлайн знания – но ако не сте сигурни, уговорете среща с адвокат, за да сте сигурни, че всичко е наред.

4. Помислете за финанси

Колко пари са необходими за стартиране? Откъде идват тези средства? Как ще продължите да харчите на пистата?

Направете подробен бизнес план, за да не се изгубите. Вашият бизнес план трябва да включва прогнозирани приходи и разходи (включително вашата заплата!), Както и структурата на вашето стартиране и растеж.

Въоръжени със солиден бизнес план, можете да започнете да се обръщате към инвеститори. Някои поемат по традиционния път на банките и заемодателите, докато други разчитат на краудфандинг за увеличаване на подкрепата и средствата.

Не забравяйте, че финансовото планиране не приключва, след като укрепите бизнес плана си. За всеки бизнес е жизненоважно да води безупречни записи, за да подава данъци и да остане над борда. Ако цифрите и данъчните системи не са подходящи за вас, помислете за наемане на непълно работно време счетоводител или счетоводител, за да оптимизирате бизнеса си.

5. Източник на вашите стоки

Ако продавате стоки, покупката на едро е ключът към реализирането на разумна печалба. Ако управлявате малък бутиков бизнес, продаващ занаяти на високи цени, можете да го управлявате сами за известно време. Но ако искате да развиете бизнеса си и да печелите пари от него, трябва да помислите за повече.

За онлайн бизнеса доставчикът на услуги ще ви помогне да пакетирате и изпратите вашите продукти на вашите клиенти. Дори малките фирми за електронна търговия трябва да могат да се справят с времето за доставка и разходите за доставка на големите конкуренти – тъй като бавната доставка или високите разходи за доставка неизбежно отблъскват потенциалните клиенти.

Ако вашият бизнес предоставя услуга, кой върши работата? Вие самият гримьор ли предоставяте всички услуги? Трябва ли да качите на свободна практика на борда или да наемете персонал?

6. Стартирайте вашата маркетингова кампания

На този етап вашите продукти или услуги се сортират. Разпределението е на място и сте готови да обслужвате първия си клиент.

Но … как да намерите този клиент и да го убедите да купи?

Време е да проектирате маркетинговата си кампания, за да стимулирате продажбите и да оправдаете цялата си работа. Можете да изберете професионален дизайн на корпоративна идентичност, като се възползвате от уменията на графичен дизайнер и копирайтър, за да полирате вашето изображение. Или, ако започвате от малко, е напълно възможно да създадете проста идентичност на марката, като използвате онлайн инструменти за уеб дизайн и графики.

За статията:
Как да започнете свой собствен бизнес за красота
Заглавие:
Как да започнете свой собствен бизнес за красота
Описание:
Започването на нов бизнес днес е по-лесно от всякога, особено ако вече имате солиден продукт или концепция за продажба. 6 стъпки стъпки за начало...
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: