Детският надуваем басейн е едно от най-бюджетните, бързи и лесни решения за осигуряване на допълнително занимание и забавление на децата в горещите летни дни.

Надуваемият басейн може да се окаже съществена част от лятото на вашето дете. На пазара се предлагат и надуваеми басейни с големи размери, в които и по-възрастните членове на семейството могат спокойно да се отдадат на приятна лятна отмора и разхлада в след края на работния ден.

Ако и вие сте избрали това лятно решение за разхлаждане, отмора или игра в домашни условия, е важно да поддържате басейна наистина чист. В противен случай, освен неприятната миризма и странното усещане по време на престоя в басейна, недобрата му хигиена може да доведе и до кожни раздразнения или други неразположения, вследствие престоя в мръсната вода.

Предварително почистване на надуваемия басейн

Още преди първата употреба на басейна е добре първо да го почистите. За целта ще трябва да го надуете напълно и да го изтъркате с обикновена сапунена вода и подходящо средство (например хавлиена кърпа). Не прекалявайте с търкането, тъй като тук целта е просто да извършите първоначална лека дезинфекция на повърхността, най-вече по вътрешните части на басейна. Изплакнете добре и обърнете басейна да изсъхне надолу с главата.

Искате да закупите надуваем басейн за вашите деца? В TeMax.bg може да намерите както детски надуваеми басейни, така и такива, подходящи за възрастни на много достъпни цени.

Стъпки за поддържане хигиената на надуваеми басейни

Важно е да сменяте водата след всяко използване на басейна. Необходимостта от щателно почистване на басейна идва след няколко дни (пъти) употреба – когато басейнът започва да се усеща слизест, а водата започва да променя цвета си.

Първата стъпка е да източите водата от надуваемия басейн. За да може да почистите наистина добре, е важно да премахнете цялата вода от него. Повечето надуваеми басейни имат специален отвор, предназначен за тази цел. След това подсушете повърхността на басейна със суха кърпа. Следва същинското почистване.

Изберете подходящ дезинфекциращ препарат, с помощта на който да извършите мокрото почистване. Наблегнете на ръбовете и вдлъбнатините на надуваемия басейн, защото там се задържа най-много мръсотия. След това отмийте препарата – най-лесно е да използвате градински маркуч с накрайник за дифузия. Процесът е завършен, когато спре да се образува пяна.

Преди да заключите, че почистването е приключило, се уверете чрез прокарване на ръка по повърхността на басейна, че по неговата повърхност вече няма слизесто усещане. След като се уверите, че нужната хигиена е налице, може отново да напълните басейна със свежа вода.

Все още не сте намерили добър надуваем басейн, който да направи лятното ежедневие по разнообразно, а горещите дни по-поносими и приятни? Може да разгледате колекцията на TeMax.bg с надуваеми басейни, тъй като там се предлагат качествени летни решения на изгодни цени. В магазина може да намерите и дезинфектанти за басейни и други почистващи препарати и средства.

За статията:
Как е добре да се почистват домашните надуваеми басейни
Заглавие:
Как е добре да се почистват домашните надуваеми басейни
Описание:
Стъпки за поддържане хигиената на надуваеми басейни. Първата стъпка е да източите водата от надуваемия басейн. За да може да почистите наистина добре, е важно да премахнете цялата вода от него.
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: