Интериорен дизайн

Ако имате умение да планирате пространства и да координирате обзавеждането и аксесоарите, тогава това е полето за вас. Интериорните дизайнери (известни още като декоратори, ако не притежават диплома от акредитиран университет или колеж) разкрасяват, подобряват и актуализират външния вид и функционалността на вътрешните пространства както в жилищни, така и в бизнес условия. Много се специализират в определен тип дизайн, като кухненски дизайн или решения за осветление, и много увеличават доходите си чрез продажба на декоративни продукти като аксесоари и мебели.

Редизайн на интериора

Представете си, че правите инвентаризация на обзавеждането и декоративните аксесоари на човек, след което ги пренареждате или „преназначавате“ в същото пространство. Това е функцията на интериорния редизайнер, който използва дизайнерски умения, подобни на тези на интериорния дизайнер, за да направи своята магия. Всъщност има две кариерни пътеки в интериорния редизайн. Първият е в жилищен или търговски редизайн; вторият е в етапа на недвижими имоти, при който редизайнерът оразмерява жилище за продажба и прави предложения за подобрения и актуализиране, които могат да помогнат на жилището да се продаде по-бързо.

Въпреки че идеята за редизайн на интериора съществува през последните 20 години, концепцията едва се наложи и стана масова през последните пет до седем години. В резултат на това няма твърди данни или статистика, които да подскажат точно колко редизайнери има. Но благодарение на усилията на шепа хора, които проправиха пътека в тази област, редизайнът сега се нагрява.

Професионален организатор

Това е друга област, която все още е в начален стадий, но се разраства бързо. Професионалните организатори се справят с бъркотията в домовете и бизнеса на хората, за да им помогнат да живеят по-прост, по-организиран живот. Те също така разработват персонализирани организационни планове, използвайки системи за архивиране и съхранение, с които клиентите им могат да живеят и поддържат лесно.

Какво прави дизайнерът?

Едно от нещата, които правят тази област особено вълнуваща, е, че има толкова много начини, по които можете да използвате дизайнерския си талант. Например можете:

  • Декорирайте домове с различни архитектурни стилове, за да им придадете свеж, нов облик.Проектирайте интериори по поръчка за модели на домове на строител.
  • Работете с клиенти на строители, които се нуждаят от помощ при избора на цвят за техния новопостроен дом (и може би също така получават техния бизнес, когато имат нужда от помощ при декорирането му).
  • Предоставяне на търговски дизайнерски услуги.
  • Функционирайте като дизайнер, ориентиран към продукта, както чрез маркетинг на продукти, така и чрез проектиране на интериори (най-често срещаният начин да започнете).

Има още един вид интериорен дизайнер, който трябва да се спомене. Консултантът по дизайн просто дава съвети за дизайна, вместо да върши практическата работа или да продава продукт. Този тип работа обикновено е дело на дизайнери с голям опит, уважавана репутация и диплома в областта, все неща, които начинаещите собственици на бизнес обикновено нямат, когато започват. Така че за целите на тази книга ще приемем, че ще поемете по практическия път и ще оставите консултирането на опитни професионалисти.

Между другото, въпреки че наименованието “интериорен дизайнер” има тенденция да бъде всеобхватно заглавие в домашния дизайн, всъщност има два вида практикуващи дизайн. Повечето нови професионалисти в интериорния дизайн всъщност са декоратори. Те правят всичко, което прави един истински интериорен дизайнер, от консултации до монтаж на продукти, и са не по-малко талантливи в артистичните и творческите отдели. Това, което отличава интериорните дизайнери от декораторите, е тяхното образование и сертифициране. Много интериорни дизайнери получават бакалавърска степен или еквивалентно образование, след което стават сертифицирани в тази област.

За статията:
Какво работи интериорният дизайнер
Заглавие:
Какво работи интериорният дизайнер
Описание:
Интериорните дизайнери (известни още като декоратори, ако не притежават диплома от акредитиран университет или колеж) разкрасяват, подобряват и актуализират външния вид...
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: