В зависимост от размера на банята, личните предпочитания и съобразно действията, извършвани в тази стая, можете да използвате най-различни видове лампи, инсталирани в точно определени зони.

Основната лампа в банята

Основната лампа на тавана осигурява общо осветление в банята. По отношение на дизайна й най-често се залага на белият цвят, в комбинация с хромирани елементи. Тази комбинация създава впечатление за елегантност и чистота, така че би подхождала на почти всяка баня. В зависимост от вкуса ви, можете да изберете винтидж стил за основното осветление, сега това е много модерна опция.

Стенни светлини в банята

Стенните светлини обикновено се инсталират около огледалото.   Те допълват общото осветление и служат за подчертаване на функционалните зони. Уверете се обаче, че огледалото е равномерно осветено и светлината няма да ви заслепява. Лампата трябва да се монтира в горната част на стената или на височина от 1,70 м до 1,80 м.

Вградено осветление в банята

Особено за малките бани, много атрактивен избор е осветлението, което не заема допълнително място.

Вградените осветителни тела се използват масово в баните на много хотели и това не е случайно. Причината е, че те изглеждат много стилно. За съжаление монтажът им е малко по-сложен, тъй като изискват използването на таван от гипсокартон.

Огледално осветление в банята

Необходимостта от използване на огледално осветление в банята се обяснява с факта, че най-често основната лампа на тавана не е подходяща за подробно осветление.

По лицето се появяват сенки и гримът, направен при такива условия, никога няма да бъде перфектен, а бръсненето ще се превърне буквално в обезсърчаващо начинание.

За да се противодейства на сенките в банята, се използва допълнителен източник на светлина /или свещник/, монтиран над огледалото.

LED светлини за банята

LED осветлението също е идеален вариант за банята, независимо от избрания тип лампа. Няма значение дали сте заложили на вградени, точкови или LED светлинни тавани – всички те намаляват консумацията на енергия с до 90%, а дълготрайната технология елиминира нуждата от поддръжка.

Източник: https://mebeli-za-bania.com

За статията:
Заглавие:
Какви лампи да използваме в банята?
Описание:
В зависимост от размера на банята, личните предпочитания и съобразно действията, извършвани в тази стая, можете да използвате най-различни видове лампи.
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: