Със затоплянето на времето, а и като цяло със смяната на сезоните, всяка дама преподрежда гардероба си. С това обръщаме специално внимание и дрехите, които вече не носим, не са на мода, просто не са ни удобни, ежедневието ни не позволява да ги обличаме или просто вече не ни стават. В гардероба на повечето от нас има огромно количество дамски дрехи и всяка пролет се изправяме пред въпроса какво да направим с тези, за които окончателно сме решили, че няма да обличаме повече. Освен това, всички знаем за дрехите, които обличаме не повече от два пъти и след това просто заемат място в гардероба.

С цел опазване на околната среда има редица варианти, с които да дадем втори шанс на дрехите, които вече не носим. Ще посочим няколко примера, а вие изберете най-удобния, с който ще освободите място в гардероба за нови попълнения. А и обновяването и пречистването на дрехите се отразяват добре и на настроението ни.

Подаряване

Най-лесният начин, по който можем да дадем втори шанс на дамските дрехи, които вече не носим, е да ги подарим на приятелка, колежка или друга близка дама. Разбира се, стига да сме сигурни, че няма да ни се обиди. Както вече казахме, всяка една от нас има поне една дреха, която никога не е носила поради една или друга причина. Освен това, в различните периоди от живота ни залагаме на различно ежедневно облекло. Не се знае дрехите, които ние вече не носим ежедневно, дали не са нужни на някого от обкръжението ни.

Даряване

Даряването на запазени или нови дамски дрехи е лесен и ефективен начин да подпомогнете социална кауза. В Българския червен кръст, социалните институции, кризисните и бежанските центрове, както и в домовете за възрастни хора на драго сърце приемат дарения на блузи, панталони, дънки, рокли, якета, както и различни по размери и вид дрехи. Подборът на дарението не би отнел много време, докато сменяте зимния с летния гардероб. Все пак, внимавайте със състоянието на избраните неща. Всяка дама има право да се чувства красива, а с дарението лесно можете да зарадвате много жени в затруднено положение!

Предаване за рециклиране

Най-лесно можем да предадем дрехите си за рециклиране, като ги сложим в контейнерите за тази цел. Така част от тях ще бъдат отделени за продажба на символични цени, някои ще бъдат дарени, а друга част ще бъде преработена и от рециклираните дрехи ще се произведат вата или кърпи за почистване. Популярни търговски вериги за дамски дрехи, като H&M и Zara, също започнаха кампании за събиране и рециклиране на стар текстил. Инициативата е от няколко години, а срещу предадените торби с дрехи можете да получите ваучери за отстъпка при пазаруване в някой от магазините.

Разпродажба онлайн

Ако дрехите, които вече не носите, са запазени и без забележки, а на никого от вашите близки не стават или не са по вкуса, можете да ги продадете онлайн. Има достатъчно платформи за покупко-продажба в интернет, така че просто трябва да ги публикувате.

За статията:
Какво да направим с дрехите, които вече не носим?
Заглавие:
Какво да направим с дрехите, които вече не носим?
Описание:
С цел опазване на околната среда има редица варианти, с които да дадем втори шанс на дрехите, които вече не носим. Ето как да освободите място в гардероба за нови попълнения...
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: