Всеки има нужда от грижа, това да се чувства добре в кожата си и да се поглези от време на време. За това има салони за красота, но кой ще се погрижи за тях?

Професионалните счетоводни услуги и салоните за красота изглежда сякаш са от вас различни свята, но те имат една обща пресечна точка – всички са равни пред НАП.

Дори да не сте регистрирани по ЗДДС имате нужда от счетоводител

Всеки бизнес, без значение малък или голям, има нужда от счетоводни услуги. Реално, всеки бранш си има своя ниша, а всяка ниша си има своите специфики. От набиране на сертификати, до следване на конкретна регламентация за изпълняване на търговия, дори салоните за красота трябва да изпълняват закона.

Ако от вашият бизнес излизат много доволни клиенти, има голяма вероятност вече да наближавате точката за регистриране по ЗДДС. Този процес се започва много преди да достигнете границата от 50,000лв приход на фирмата.

Реалистично, процеса започва с подаване на конкретна документация, молби и други формуляри, за да представите своят бизнес пред Държавата. Тъй като процеса е специфичен, отнема време и е доста строг за реда на нещата, това да използвате услугите на счетоводна кантора като Acc-ConsultCo.com е препоръчително.

С какво е по-различно да сте регистрирани по ДДС от това да не сте

Разликата в очите на закона, е че бизнеси без регистрация са все още в началният си стадии. Това са такива предприятия, които трябва да декларират своите приходи, но не е нужно да начисляват ДДС при закупуване и продаване.

За сметка на това, както е при фирмите по ДДС, те не могат да се възползват от данъчен кредит, които може доста да помогне за развитието на дадена дейност.

За една счетоводна кантора, фирмите без регистрация се обслужват доста по-бързо и лесно, тъй като сроковете за техните декларации са доста кратки, а обема на документите е доста малък.

За сравнение, бизнесите по ДДС, имат строги срокове за деклариране на доход, голям обем документация, много повече формуляри и други важни стъпки. За тях обработването на данните излиза по-скъпо, но е една необходимост, която всички трябва да понесат.

Салоните за красота и счетоводните кантори

Има една интересна връзка между салоните за красота и счетоводните кантори. И двете са бизнес, и двете се занимават със здраве, и двете имат нужда от клиенти.

Поддръжката на здравето е в занаята и двете предприятия, но едното зависи повече от другото. Салоните за красота няма как да функционират продължително без съветите и помощта на опитна счетоводна кантора като Acc-ConsultCo.com.

Ако смятате да поемете стъпка напред, да развиете бизнеса си и да станете познатото име в квартала – тогава знаете с кого да се свържете.

За статията:
Какво може да спечелят салоните за красота от правилно счетоводство
Заглавие:
Какво може да спечелят салоните за красота от правилно счетоводство
Описание:
С какво е по-различно да сте регистрирани по ДДС от това да не сте? Дори да не сте регистрирани по ЗДДС имате нужда от счетоводител...
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: