Какво прави маслените радиатори толкова популярни?

С понижаване на температурата ще усетите повишение на разходи във вашата сметка за природен газ или електричество. Поддържането на тези разходи за отопление под контрол, докато на вън е студено е изключително трудно, тъй като хем вътре да ви бъде топло, хем да не плащате големи сметки. Тук на помощ идват електрическите маслени радиатори, които могат да ви предложат достъпността и успокояващата топлина, които желаете, без да променяте сметките си за комунални услуги.

Достъпността на маслените радиатори, еднозоново отопление и експлоатация са основните компоненти за тяхната популярност.

Ако искате да останете на топло и да намалите сметките си за комунални услуги, прочетете тази статия, в която заедно с консултантите от отдел за маслени радиатори в Багира ще ви запознаем отблизо защо тези отоплителни уреди са толкова популярни.

Как работят?

Електрическите маслени радиатори осигуряват основна технология за отопление и функции, които ги правят идеални за еднозоново отопление.

Термична конвекция: Използвайки термична конвекция и лъчисто отопление, напълнените с масло радиатори затоплят околния въздух, изтегляйки по-хладен въздух, който преминава през напълнените с масло ребра. По този начин нагрятият въздух се издига нагоре, изтласквайки по-хладния въздух надолу, където се затопля от нагревателя.

Вътрешен резистор: Резисторът в масления радиатор преобразува електричеството в топлина, която загрява маслото, известно още като диатермично масло, в ребрата на радиатора.

Диатермично масло: Докато то се нагрява, то равномерно запълва външните ребра на радиатора. Това масло помага да се запази топлината, генерирана от резистора, дори когато радиаторът е изключен. Освен това има висока отоплителна способност, така че никога не изгаря или се нуждае от презареждане.

Тук е важно да отбележим нещо важно, че електрическите маслени радиатори не осигуряват бързо нагряване, тъй като на маслото му отнема известно време, за да се загрее.

Ефективност на масления нагревател

Те са определяни като наистина ефективен начин за отопление, но освен това и начин за намаляване на сметката за електроенергия, тъй като можете да решите да отоплявате само една стая. Задайте температурата и използвайте режимите ECO, така че нагревателят да се включва и изключва, за да поддържа стайната температура постоянна. По това време диатермичното масло се загрява и помага да се запази топлината след изключване на радиатора.

Допълнителни предимства и функции

Повечето, ако не всички, маслени радиатори имат стандартни предимства и характеристики за различните марки и модели:

  • Регулируеми термостати: Регулируемите термостати ви позволяват да персонализирате вашите предпочитания за отопление.
  • Програмируеми таймери: Програмирайте таймера предварително за изключване, преди да напуснете къщата или преди лягане.
  • ECO режими: Програма за ECO режим и нагревателят използва подходящото ниво на мощност, като същевременно намалява консумацията на енергия. Обикновено това означава циклиране между избраната най-висока настройка и НИСКО отопление, за да се поддържа стайна температура.
  • Колела: Осигурява проста маневреност и преносимост от стая в стая.
  • Безшумно отопление: Липсата на вентилатор и използването на отопление с лъчиста конвекция означава, че електрическите радиатори, пълни с масло, са безшумни.
За статията:
Какво прави маслените радиатори толкова популярни?
Заглавие:
Какво прави маслените радиатори толкова популярни?
Описание:
Какво прави маслените радиатори толкова популярни? Ако искате да останете на топло и да намалите сметките си за комунални услуги, прочетете тази статия...
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: