Хиляди туристи ежегодно се тълпят на плажовете на о.Тасос, без да подозират , че по пътя си подминават една перла в короната на гръцкото крайбрежие – Кермоти. Градчето е успяло да запази непринудения си ритъм години наред и е предпочитано място за почивка за тези, които искат да избягат от суетата на големите курорти.

Керамоти се намира на живописен полуостров на бреговете на Егейско море. Природните дадености на курорта не веднъж му отреждат място сред класации за най-хубав плаж, при това съвсем не без основание. Плажната ивица е десет километра дълга и отрупана със златист пясък, а водата е лазурно синя. Курортът е спечелил син флаг за безопасност, тъй като няма дънни ями, внезапни дълбочини и водовъртежи, което го прави особено подходящ за малки деца. Там няма да се натъкнете и на бетонни постройки, тъй като е забранено със закон.

Керамоти притежава уникално очарование, омаяло не един или двама посетители на курорта, карайки ги да се връщат отново и отново. Китни къщурки, обсипани с екзотични цветя и заобиколени от вечно зелени палми обагрят тихите улични на градчето. Сутрините носят аромат на прясно изпечен хляб от местните пекарни, а вечер таверните примамват с вкусни морски дарове. Неизменна част от чара на Керамоти са и много нашенци, пуснали корени в курорта. Българи могат да бъдат срещнати не само по улиците и сред масите на заведенията, а и сред техните собственици.

В Керамоти има място както за любителите на спокойни ваканции, така и за търсачите на силни усещания. Селището и района около него предоставят възможности за различни занимания и там няма как да скучаете. Курортът е истински рай за рибарите – уловът е целогодишен, а билет не се изисква. Известни туристически дестинации, които можете да посетите в близост до Керамоти са р. Нестос, о. Тасос, Кавала, Ксанти и др. Има условия за екстремен и еко туризъм, рафтинг, конна езда, скално катерене и др.

Ако търсите място, където да отседнете, идеално място за вашата почивка в Керамоти е Вила Екселсиор. Комплексът е луксозно обзаведен и обхваща апартаменти с по три спални, чудесни за големи семейства или двойки. Осигурени са безжичен интернет, цифрова телевизия Булсатком, домакински уреди и други удобства, гарантиращи вашия комфорт.

Дестинация за лежерна морска почивка и екстремни преживявания – Керамоти е всичко това. Едно малко градче,  превзело голяма част от сърцата на неговите посетители.