От ясно по-ясно е, че Турция е една от страните, които през последните няколко години успява да привлече милиони туристи, прииждащи от цял свят. Нейните красоти, вълшебства и райски кътчета са толкова много, че дори да сте решили няколко поредни години почивката ви да бъде в Турция, то няма нито да останете разочаровани, нито пък ще ви бъде скучно. За да бъдем максимално полезни и да успеем да отговорим на колкото се може по-голяма част от въпросите, които сте си задавали, то ние ще се опитаме надълго и нашироко да ви разкажем за онези 6 дестинации, които е добре да посетите в Турция.

Предлагаме ви да затаите дъх, да се настаните комфортно на най-удобното за вас място, да прочетете всеки един от редовете по-долу, след което да си затворите очите и да се потопите в точно онова блаженство, което съществува там. Вярваме, че това е една от терапиите за успокояване на ума и съзнанието. Разбира се, истинското вълшебство ще се появи на хоризонта едва тогава, когато решите да отпътувате на почивка в Турция.

Преди обаче да преминем към споделянето на онези 6 дестинации, за които споменахме малко по-горе в текста, то няма да пропуснем да споменем, че изборът на туристическа агенция е нещо изключително значимо и от това зависи пряко колко доволни всъщност ще бъдете вие от избора си. Важно е да мислите и да премисляте, преди да дръзнете да инвестирате парите си.

Точно в тоз момент ви напомняме да си отделите достатъчно време, в което да разгледате предложенията на пазара. Ако сметнете, че не разполагате с такова, то можете да се насочите директно към VoyageLTD. Гарантираме ви, че това е една от туристическите агенции, които ще ви изненадат в положителния смисъл на думата и нито за миг след това няма да съжалявате за избора, който сте направили.

Кои са 6 – те магически дестинации, които да не пропускаме да посетим

  1. Истанбул

Колкото и комерсиално да ви звучи, то това е един от градовете, които задължително трябва да бъдат посетени, още повече, ако живеете на толкова кратко разстояние от него, на което всъщност сме ние. Много са нещата, с които да ви очарова Истанбул. Най-вече става въпрос за джамиите, базарите, културата и историята, които са пазени и съхранявани през вековете.

  1. Дворецът Топкапъ

Това е султанският дворец след падането на Константинопол. На това място имате възможността да видите и харема, в който са живели съпругите на султана, както и всичките му деца. Този дворец се намира в сърцето на Истанбул.

  1. Света София

Това е смесица между християнство и ислям. Днес тази сграда се е превърнала в музей и е считана за едно от чудесата на световната архитектура. Тя също се намира в центъра на Истанбул.

  1. Султанахмет или Синята Джамия

Това е единствената джамия в Истанбул, която е с шест минарета. Входът там е безплатен и сме абсолютно сигурни, че ще бъдете истински очаровани от това, което ви предстои да видите на това място.

  1. Манастир Хора (Kariye Camii)

Този манастир е построен през V век. Фреските и мозайките, изобразяващи живота на Дева Мария и Исус Христос ще ви оставят наистина без дъх.

  1. Дворецът Долмабахче (Dolmabahçe Sarayı)

Всяка една дума, която бихме могли да изпишем за този дворец, няма да бъде достатъчна, за да разкажем за неговите величие и красота. Затова ви предлагаме да организирате своята почивка в Турция и сами да се уверите в приказното наследство, култура и история, характерни за нашата съседка.

За статията:
Кои са 6 – те дестинации, които да посетим в Турция
Заглавие:
Кои са 6 – те дестинации, които да посетим в Турция
Описание:
Кои са 6 – те магически дестинации, които да не пропускаме да посетим. Нейните красоти, вълшебства и райски кътчета са толкова много...
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: