Не сте сигурни на кой от различните видове щори, които се продават в магазините да се спрете? Или се чудите кой вид ще пастне най-добре на конкретно помещение в жилището ви? Прегледайте това полезно ръководство, което ви предоставя необходимите съвети, с които да вземете по-лесно решението си.

ВЗЕМЕТЕ НЕОБХОДИМИТЕ МЕРКИ

  • Преди да премерите прозорците, решете кой начин за монтиране ви харесва: вътрешен или външен. Вътрешните щори са удачен избор за прозорците в тесни помещения с ограничено пространство. Също така са идеални, ако сте решили да ги комбинирате със завеси. За по-просторните стаи изберете външни щори, които пропускат по-малко светлина.
  • За вътрешни щори, измерете ширината и височината на прозореца от едната до другата рамка.
  • За щори, които ще се монтират външно, измерете ширината на прозореца. След това прибавете по 4 см към всяка страна. Към измерената височината пък добавете още 15 см.
  • Решете от коя страна трябва да бъде поставена ролката или шнурчето за спускане и вдигане на щорите, в случай че достъпът до тях е ограничен.

ИЗБЕРЕТЕ СТИЛ

  • Ролетните щори се движат надолу и нагоре с помощта на шнур. За да им се добави интересен външен вид, когато са прибрани, те могат да бъдат изработени в различен десен от двете страни. Подходящ вариант са за неформални стаи , като кабинет в дома например.Разгледайте готовите ролетни щори, които могат да се нарежат в желаните размери, за да паснат на вашето пространство.
  • Римските щори придават по-формален вид на стаята. Те са направени от текстил и работят с ролкова система. Когато се повдигат, движението се извършва от големи хоризонтални парчета плат. Можете да ги закупите готови или да си ги направите по поръчка. Предлагат се в голям избор от десени.
  • Венецианските щори се изработват от метал, пластмаса или дърво. Често се избират за лъскави бани или кухни, а металните и пластмасови варианти са добър избор за влажни помещения. Тъй като те добре филтрират светлината, са чудесни за домашния кабинет.
  • Вертикалните щори са подходящи за високи прозорци, простиращи се от тавана до пода. Затова са чест избор за летни вили. Монтират се на релси и се плъзгат настрани, когато се отварят.

Щорите са отлично допълнение към интериора на вашия дом. Добавете повече уют и уедиения на вашия дом, изберете щори от Curtains.bg, където ще откриете богат избор от качествени модели в разнообразни цветове и размери, подходящи за всеки дом или офис.

За статията:
Кои са най-добрите щори за вашите прозорци
Заглавие:
Кои са най-добрите щори за вашите прозорци
Описание:
Щорите са отлично допълнение към интериора на вашия дом. Не сте сигурни на кой от различните видове щори, които се продават в магазините да се спрете?
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: