В разгара на лятото, когато децата са най-активни и прекарват времето си основно в игри, задължително трябва да помислим за най-подходящите материи за детски дрехи.

Детската кожа е нежна и чувствителна, а в дните с високи температури със сигурност не искаме да бъде запарена от некачествени материи. При избора на облекло за най-малките членове на семейството трябва да залагаме на естествени и дишащи такива.

Освен всичко друго, важно е дрехите да бъдат удобни за всекидневните приключения на малчуганите.

Памук

Памукът е една от най-предпочитаните материи за детски дрехи. Безспорно, това е най-използваният текстил за дрехи, благодарение на неговите предимства.

Той се прилага изключително много за ушиването на спални комплекти, бельо и дрехи поради дишащите му свойства. Направените от памук детски дрехи за момиче или детски дрехи за момче абсорбират потта от тялото, тя се изпарява и това спира развитието на бактерии по кожата.

Освен това, памукът е мек и еластичен. Той не ограничава движенията и това го прави изключително удобен не само за децата, но и за възрастните.

Рискът от алергична реакция от памучни дрехи е малък, тъй като памукът е естествена материя, без никакви примеси в състава си. Също така се отличава с голяма здравина и можем да го открием в различни цветове.

Като всяка друга материя, памукът също има своите недостатъци – мачка се лесно, понякога избледнява при пране и е възможно свиване на материята.

Лен

Ленът, също като памука, е естествена дишаща материя, която не причинява замърсявания. Това е и една от най-древните материи, които в миналото са се считали за луксозни. Изключително подходяща е за дрехи за деца, тъй като е мек и не дразни кожата.

При избора на детски дрехи за момичета има голямо разнообразие от рокли, тениски и панталони, дори цели комплекти. Те са удобни за плажа или за игра навън. А едно от предимствата им – цапат се по-трудно, е особено подходящо при децата.

Като недостатък на дрехите, изработени от лен, се посочва тяхното по-трудно гладене и особеностите му. Например, ленените дрехи се гладят на ниска температура, докато са още влажни.

Вълна

Вълната има изключителни изолационни свойства, което я прави подходяща за летни дрехи. Неслучайно дамските и мъжките летни костюми се правят от вълна.

Тази материя също е подходяща за деца поради свойствата си да изолира потта, като същевременно позволява на кожата да диша. Освен това, през лятото поддържа по-хладна температура на тялото, а през зимата – по-топла.

Като недостатък за детските дрехи от вълна може да се посочи, че някои вълнени платове могат да са неприятни за деликатната детска кожа.

Коприна

Въпреки че много хора свързват коприната с лукс, тя е подходяща и за деца. Тя е мека и нежна, но същевременно и изключително здрава материя. Трябва да се има предвид обаче, че това свойство намалява с около 20%, когато е мокра.

Коприната има благоприятно въздействие върху кожата и е силно абсорбираща, което е особено важно, когато избираме облекло за деца. Тя има свойството да изолира, възпрепятствайки бактериите и замърсяванията, и има хидратиращ ефект върху кожата.

За статията:
Кои са подходящите материи за детски дрехи?
Заглавие:
Кои са подходящите материи за детски дрехи?
Описание:
В разгара на лятото, когато децата са най-активни и прекарват времето си основно в игри, задължително трябва да помислим за най-подходящите материи за детски дрехи.
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: