Ако ви се налага да пътувате до София по работа услугата коли под наем много често няма друга алтернатива, особено ако сте от хората, за които времето е пари и които държат да харчат разумно. Това че бързате и се нуждаете спешно от транспорт обаче съвсем не означава, че трябва да пилеете парите си на вятъра и да ги харчите необмислено. Тук е мястото да се възползвате от това, че София не е от скъпите столици на континента, така че можете да се доберете до голямо разнообразие от услуги на ниски цени.

София може да е европейска столица, но все още, типично по ориенталски, някои неща не могат да се изкоренят от нашенската култура и да си дойдат по местата. Едно такова нещо е хващането на такси, за което могат буквално да ви одерат портфейла, особено ако искате да наемете такси от летището до някой хотел или бизнес център в града. Ето защо по-опитните пътници препоръчват при пътуване до София вместо да ползваме таксиметрови услуги да вземаме коли под наем.

Нека направим едно малко сравнение. Не е изключено при пристигане на летището да попаднете на таксиметров шофьор, който да ви поиска безумна сума пари от порядъка на 40 – 50 лева за да ви откара до центъра на града. Ще чуете реплики от сорта на “Е, хайде, идваш от чужбина, най-вероятно имаш пари, не се излагай за 40 – 50 лева!”, като че ли трябва да даваме парите си на всеки нахалник, който ни ги поиска.

За щастие, услугата коли под наем в София е на ниски цени когато сравняваме не само с Европа, но и със света като цяло. За 20 – 30 евро можете да наемете страхотна кола, нова, модерна, икономична и излъскана до съвършенство, с която не просто да отидете до хотела, а с която да обикаляте цял ден из града и да свършите за отрицателно време всички неотложни ангажименти, които са ви довели в града.

При това няма да ви се налага да се разправяте с когото и да било, а просто ще си пътувате сами в собствен автомобил. Да, верно е, че има и някои други разходи като бензин, за който ще си платите сами, но все пак ако обикаляте по работа из София цял ден алтернативата коли под наем предлага много по-добри цени от таксиметровите услуги.

Разбира се, има и някои особености. За разлика от таксиметровите услуги, агенциите за отдаване на коли под наем изискват и да се остави гаранция, която най-често е до около 200 евро, но имайте предвид, че тези пари са си ваши и ще ви бъдат върнати до стотинка когато върнете колата в същото състояние, в което сте я наели.

Как да наемаме коли на ниски цени?

А ето и как да постъпите за да бъде всичко във ваша полза. Много е важно да избегнете първоначалния капан с наемане на кола от летището. Обикновено колите, които се отдават под наем на летището са доста по-скъпи в сравнение с това, което можете да намерите в някоя от многобройните агенции на територията на София.

Важно е да се знае, че наемането на автомобил от агенция за коли под наем може да бъде удобно дори и ако агенцията е базирана в най-отдалечения край на София. Всъщност вие няма да се налага да ходите никъде и колата ще ви бъде доставена на удобно за вас място, в случая на летището. Единствената разлика е, че ще получите по-добри цени.

А как да изберем най-добрата агенция? 

След като вече знаете, че не бива да се ръководите от това къде се намира агенцията, защото това не е никакъв фактор, ще ви бъде много по-лесно да направите добър избор. Просто се свържете с агенциите за отдаване на коли под наем, които предлагат най-ниски цени в София и се информирайте лично за всичко, което ви интересува. Колата ще ви бъде доставена на удобно за вас място и трябва да знаете, че в масовия случай това няма да ви струва дори и една допълнителна стотинка.

Единствения съвет от нас е да предупредите агенцията, че нямате нужда от допълнителни екстри като детски столчета и други тем подобни, защото най-често фирмите за отдаване на коли под наем ги включват в пакетната цена, а ако помолите тези услуги да не бъдат калкулирани, защото не са ви необходими (ако разбира се наистина не са необходими), можете да получите много по-добри цени.