В наши дни е по-лесно от всякога да създадете уебсайт, дори и да нямате опит в уеб разработката. Почти никой обаче не говори колко време всъщност отнема процесът на създаване на сайт. Това означава, че може да е трудно да планирате предварително и да отделите време, за да стартирате проекта си.

Краткият отговор е, че създаването на уебсайт отнема по-малко време, отколкото бихте си представили, особено ако използвате WordPress. В тази статия ще говорим за това как изглежда процесът на разработване на уебсайт и колко време трябва да очаквате да отделите за работа по него.

Как изглежда процесът на разработка на уебсайт

Стъпките, които трябва да предприемете, за да създадете уебсайт на WordPress, са приблизително еднакви за всички проекти. Въпреки това, тяхното изпълнение може да варира много в зависимост от естеството на вашия сайт и неговия обхват.

Най-общо казано започвате, като планирате какво ще включва вашият сайт и как ще изглежда. След това преминавате към въвеждането на техническите елементи, като например домейн и хостинг. След това започва истинската работа по вашия уебсайт и вие започвате да изграждате неговите страници, да пишете съдържанието му, да добавяте и персонализирате тема и др.

Ако имате опит с WordPress и използвате конструктор на сайтове, създаването на скромен уебсайт с няколко страници може да ви отнеме само няколко часа. Това обаче е най-добрият сценарий за някой с много опит зад гърба си.

В повечето случаи процесът на създаване на уебсайт на WordPress отнема много повече време. Дори след като уебсайтът е завършен, той може да изисква някои настройки и ревизии, докато изглежда и работи точно както искате.

В обобщение, почти невъзможно е да ви дадем точна оценка за това колко време отнема изграждането на уебсайт на WordPress. Според нашия опит, ако сте съвсем нов в платформата, ще ви отнеме поне няколко дни, за да се запознаете с това как работи на повърхността.

Ако използвате тема, която включва функционалност за изграждане на сайт, като Divi, създаването на уебсайт от нулата става много по-лесно. От друга страна, винаги можете да изберете ръчния подход, ако не се страхувате да променяте темата си. Може да отнеме повече време, но ви дава повече контрол над целия процес.

Колко време отнема изграждането на уебсайт на WordPress (стъпка по стъпка)

Въпреки, че не можем да ви предоставим точна оценка за това колко време ще ви отнеме да създадете уебсайт, можем да споделим нашия опит за това колко време обикновено отнема всяка стъпка от процеса. Да започнем с етапа на планиране!

Стъпка №1: Планирайте проекта

Много хора просто се гмуркат в използването на WordPress, без да имат солидна представа как искат да изглеждат техните уебсайтове. Има какво да се каже за този ентусиазъм, но този подход често ще ви коства повече време в крайна сметка поради допълнителни ревизии.

Най-добрият ви залог е да седнете и да планирате нещата, преди дори да платите за хостинг или име на домейн. Ето четирите фактора, които искате да очертаете на този етап:

Каква е основната цел на вашия уебсайт. За някои сайтове тяхната цел е да изпратят бизнес на физическо място, други искат да стимулират онлайн продажбите или да накарат потребителите да се абонират за план.
Страниците и елементите, които искате вашият сайт да включва. Например уебсайтът на ресторант може да не се нуждае от блог, но трябва да включва снимки на местоположението и инструкции как да стигнете до него.
Кои подобни уебсайтове търсите като вдъхновение. Един от най-добрите начини да създадете отличен сайт е да погледнете какво правят вашите най-успешни конкуренти със своите.
В идеалния случай ще искате да си водите бележки за цялата тази информация, за да можете да се справяте с нея, докато работите на уебсайта си. На този етап също е добра идея да създадете макети на това как искате да изглежда вашият сайт.

Тези макети могат да включват толкова малко или толкова подробности, колкото искате. Така или иначе, шансовете са вашите дизайни да се променят, след като започнете да работите върху страниците си. Въпреки това наличието на визуални препратки все още е невероятно полезно, особено ако работите с други.

Мнозина се забиват тук, защото винаги има място за повече планиране. В един момент обаче трябва да запретнете ръкави и да се заемете с материализирането на уебсайта си. За малък проект една или две седмици планиране или проучване трябва да са повече от достатъчни.

Намерете уеб хост и закупете домейн

Това е мястото, където нещата започват да стават реални за повечето хора. Досега уебсайтът ви е само идея, но сега трябва да отворите портфейла си и да харчите реални пари за него.

Добрата новина е, че надеждният уеб хост на WordPress няма да навреди на портфейла ви, както и домейнът. Нека първо да поговорим за първото и за какво да внимавате при хост на WordPress:

Удобни за WordPress функции. Поради популярността на платформата, много уеб хостове предлагат специфични за WordPress планове, които съдържат много полезни функции, като например по-добра производителност във всички области.

Отлично представяне. Искате уебсайтът ви да се зарежда бързо и да може да издържа на пикове в трафика. Много фактори влияят върху тези неща и вашият хостинг доставчик е един от основните.

Разумни разходи. Хостингът е толкова конкурентна област, че е лесно да се намерят солидни планове за около 5-10 лв или по-малко на месец . Когато започвате, няма смисъл да изразходвате бюджета си за корпоративен хостинг.

За статията:
Колко време отнема изграждането на уебсайт на WordPress?
Заглавие:
Колко време отнема изграждането на уебсайт на WordPress?
Описание:
Колко време отнема изграждането на уебсайт на WordPress (стъпка по стъпка). Ето как изглежда процесът на разработка на уебсайт...
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: