Целият светът е полудял по SPA и уелнес туризма с минерална вода и това не е случайно. Хората са забелязали, че човек най-добре почива в луксозните условия на подобни хотели.

Това е така, защото няма по-голям лечител от самата природа, а България е една от най-богатите страни на тази целебна течност. Въпреки това малко от нас успяват да се възпалват от натрупания опит за балнео лечения.

Съвременната медицина залага на лечението на симптомите и пропуска възможността за кардинално излекуване на организма. Лекарите на „Стримон СПА клуб“ Кюстендил предлагат една модерна концепция за естествено здраве и лечение базирано на природните възможност на собственото ни тяло. Предлаганите от тях терапии с минерална вода са взели най-доброто от миналото и пречупели през призмата на съвременните разбирания.

Концепцията на естественото здраве и лечение с минерална вода е един вид връщане към природата, без силови лекарства и антибиотици, без сложни операции. Основната идея е, че ако се отстранят пречките в тялото и се очисти организма от веществата, които му пречат, той сам може да се лекува.

За целта трябва да се поддържа определен режим и баланс, да се премахне излишното и да се снабди с това, което му липсва. Не на последно място в тази концепция е цялостни подход и обучението за поддържане на нормална работа на организма и след прекратяване на лечението. С други думи – да водите природосъобразен начин на живот. Колкото повече се отдалечавате от нея, толкова повече пари за лекарства изразходвате и живеете някак изкуствено.

Трябва да имате в предвид, че това е начин на живот, но ако искате да го започнете по подобаващ и успешен начин, задължително се обърнете към специалистите на Стримон СПА клуб.