Могат ли да бъдат коригирани интериорните врати и по какъв начин?

Когато стане дума за подмяна на интериорните врати в дома, възниква и още един въпрос:  Вратите  в стандартен размер ли се предлагат или задължително условие е да се кърти? Не винаги къртенето съпътства подмяната.

Всички жилища са конструирани по единен Европейски стандарт.  На места обаче, при по-старото строителство например е възможно допълнителна корекция по отвора. Повечето размери на строителните отвори у нас са 70/80/90 см в ширина и 202/203 см във височина. Ако клиентът не желае  да  си отваря допълнително работа, може да се измисли компромисен вариант.

Какъв проблем би възниквал при нужда да се коригира интериорната врата?

Голяма част от отворите подлежат на корекция в ширина, но не стои така въпросът с височината. На някои места има неща, които ограничават къртенето – дебели бетонни колони, трегери и други. Повечето интериорни врати могат да бъдат коригирани на височина. Това се случва на място, при самия монтаж. От голямо значение е дали  избраната врата ще бъде с остъклена част или с фрезовка. Това трябва да бъде  съобразено още когато се минава на предварителен оглед, за да се има предвид при поставянето. В противен случай съществува опасност  да се наруши визията на вратата при монтажа. При вратите без фалц нивото на допустимост на прерязване е от порядъка на 8-10 см, като може да се разпредели и отгоре и отдолу. Ако вратата е фалцова, допустимото ниво на подрязване във височина е 5-6 см, като корекцията се прави само от долната част заради фалца и заради това, че дръжката ще падне съвсем ниско и няма да изглежда добре.

При всички случаи, могат да бъдат намерени компромисни варианти, с които да се избегне неприятното за повечето клиенти къртене.

Всеки един би искал да спести пари и време за довършителни дейности, които би могъл да избегне при едни по-различни обстоятелства.

За статията:
Корекция при интериорните врати
Заглавие:
Корекция при интериорните врати
Описание:
Могат ли да бъдат коригирани интериорните врати и по какъв начин? Когато стане дума за подмяна на интериорните врати в дома, възниква и още един въпрос...
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: