Заради огромното разнообразие от модели, цветове и покрития на интериорните врати, изборът на подходящата врата за вашето жилище може да се окаже труден.

На пазара се срещат всякакви модели интериорни врати – от напълно безлични и скучни до прекалено украсени и претрупани. Не се увличайте по временни модни тенденции! Помислете за кое помещение ще е предназначена вратата и се съобразете с функциите, които трябва да изпълнява тя.

Можете да експериментирате с вратите на детските стаи, на тях могат да се виждат весели рисунки на любими анимационни герои или да са оцветени в ярък цвят. Така всичко, което се открива в стаята зад веселата врата, ще е забавно и приятно за малчуганите.

Избор на интериорна врата

Директорите във фирмите предпочитат да поставят на офиса си тежка и масивна врата. Други залагат на коженото покритие. Как обаче да подходим към избора на интериорна врата за помещенията в дома?

1. Цвят

Специалистите препоръчват да съчетаем цветово вратите с подовата настилка. Вратите не се сменят всяка година, затова се стремете да има добро съчетание между тях и пода, за да не се налага смяна при смяната на боята по стените на помещението или подмяна на някои от мебелите. Ако не можем да намерим подова настилка и  врата с един цвят, то поне да са в една цветова гама, дори и контрастни.

2. Обков

Хубаво е да имате възможност за избор на брава за вратата. Някои от стаите изискват да могат да се заключват. Спалнята, банята и тоалетната са помещения, които предлагат възможност да се усамотите и е хубаво да могат да се заключват. Много търсени за тези стаи са патроните с врътка за заключване.

3. Стъклена или плътна врата

Този избор, ще направи всеки индивидуално, според личните си предпочитания за врати. В стаите, които се ползват от цялото семейство, се монтират врати със стъклени елементи или изцяло изработени от стъкло. Така те осигуряват повече светлина за коридорите. Някои хора избират стъклени врати и за бани и тоалетни, но стъклото на тези врати е матово.

4. Цена

Цената е също важен фактор, който определя избора ви на интериорна врата. Не взимайте окончателно решение преди да сте разгледали максимално количество предложения в магазините. Така има много по-голяма вероятност да намерите най-изгодното за вас предложение.

Така търсенето и намирането на подходящата за вас интериорна врата не е толкова трудно, стига да знаем какво точно ни е необходимо.