Когато избираме дамски парфюмни тестери, е добре да знаем следните факти за тях – които може да са повече или по-малко любопитни и интересни, но във всички случаи ще ни бъдат полезни.

  1. Топлината притъпява аромата, докато влажността, напротив, го усилва. Ако имате това предвид, никога няма да дразните другите с прекалено силната миризма на любимия си парфюмен тестер.
  2. Мнозина не знаят как правилно да ползват дамския парфюмен тестер така, че ароматът да се задържи по-дълго, и то не само в качеството си на „шлейф“ – а като пълноценно наситено ухание. Любимият ви парфюмен тестер ще бъде с вас през целия ден, ако го напръскате върху косата, а не просто върху кожата си. Косата и кожата върху главата са по-наситени с мазнини и запазват аромата много по-дълго.
  3. Нашите усещания от аромата на парфюмния тестер са в пряка зависимост от емоционалното възприятие и индивидуалните предпочитания на всеки човек. Ето защо е доста трудно да се предложи парфюмен тестер въз основа само на неговото описание. Препоръчително е да го пробвате „на живо“ в магазина.
  4. Какъв парфюмен тестер да изберете за бизнес-среща или за постоянно ползване на работното място?

За офиса ароматите на цитрусови плодове и свежа зеленина са по-подходящи. Те ще добавят динамика на вашия имидж и ще помогнат за формирането на образ на енергична дама.

Когато общувате с бизнес-партньори и колеги, опитайте се от своя страна да избягвате флоралните нотки, които са включени в сладки ароматни композиции. Те са прекалено чувствени, а това определено не е необходимо за служебна комуникация.

И не забравяйте, че никога не трябва да нанасяте прекалено много парфюмен тестер – това не се нрави на всички.

  1. Как да се харесаме на партньора си по време на среща? Какво ухание да изберем за първата си среща с мъж?

В такъв случай най-добрите аромати за близко общуване са парфюмните тестери с нотки на ванилия и плодове. А наситения розов букет в сърцето на аромата ще добави женствена загадъчност и привлекателност. Това е най -добрият избор за романтична вечер с продължение по ваше желание…

  1. От какво се произвеждат съвременните парфюмни тестери? Всеки модерен аромат съдържа само 10-15% естествени съставки. Използват се предимно синтетични съединения, произведени в лаборатория. Научните разработки са променили лицето на парфюмерийната индустрия, но качеството, за щастие, не се е влошило. Например, растението тубероза в естествено състояние струва няколко пъти теглото си в злато – затова уханието му се възпроизвежда почти изцяло в химически лаборатории.
  2. В дамските парфюмни тестери се използват етерични масла. Тяхното получаване чрез екстракция с твърда мазнина е най-старият метод – своеобразен „ролс-ройс“ в света на парфюмерията. В днешно време по целия свят има не повече от петима специалисти, които знаят как правилно се извършва този процес.
  3. Един от най-ценните материали, използвани в дамските парфюмни тестери и въобще в парфюмерията, е легендарната амбра. Какво представлява тя?

Амбрата е секрет, който се образува в храносмилателната система на китовете. Увреждането от изядените октоподи, с които се храни китът, е вредно за неговия организъм – и, за да се лекуват нанесените наранявания, морският бозайник произвежда специален храносмилателен ензим. Когато този ензим престане да бъде необходим, съсиреците от него се изхвърлят през червата и попадат в океана. Именно това е прочутата амбра.

  1. Друг знаменит и ценен компонент на много композиции в дамските парфюмни тестери е мускусът.Той е продукт, секретиран от жлезите на някои животни – елените кабарга, ондатрите, мускусните патици; предназначението му е да маркират територия и да привличат женските. Тъй като животното трябва да бъде убито, за да се получи естествен мускус, днес той практически не се използва в съвременната парфюмерия – в лабораториите се произвежда изкуствен.

Съществува и т. нар. „растителен мускус“ – галбан, който е по-мек и фин в сравнение с животинския; получава се от две растения от семейство Ferula.

  1. Нотките на жасмин в много дамски парфюмни тестери, всъщност, се произвеждат от синтетичен материал, наречен „индол“, който се извлича от каменно-въглищна смола.

Източник: онлайн магазин за парфюми тестери Тестери-БГ

За статията:
Любопитно за дамските парфюмни тестери
Заглавие:
Любопитно за дамските парфюмни тестери
Описание:
Когато избираме дамски парфюмни тестери, е добре да знаем следните факти за тях – които може да са повече или по-малко любопитни и интересни, но във всички случаи ще ни бъдат полезни. 
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: