MAC

MAC (Make-up Art Cosmetics) е създадена през 1984 година в Торонто, Онтарио, Канада от Франк Тоскан и Франк Анджело. Първият магазина на територията на САЩ е открит през 1991 и се намира в Ню Йорк. Интересното за MAC, е че освен стандартна козметика и грим, марката е създала редица линии с образите на знаменити герои като Жената Чудо, Барби и много герои на Дисни.

Revlon

Revlon е създадена през 1932 година, по времето на Великата депресия, от братята Чарлс и Джоузеф Ревсон и химикът Чарлс Лахман. Само за шест години компанията се превръща в мулти милионна корпорация. По време на Втората световна война Revlon създава продукти за армията на САЩ, за което бива възнаградена с медал за специални заслуги. От края на войната до днес, Revlon е една от петте най-печеливши марки козметика в САЩ.

Nivea

Nivea е създадена на 28-ми Март 1882 година от немският фармацевт Карл Пол Байерсдорф. През 1900 година, новият собственик Оскар Тропловиц създава емулсията вода в масло и се започва разработването на крем за кожа със съставката Eucerit. Това е основата за Eucerin и по-късно Nivea (което на латински означава „снежно бял“). Марката започва да се отчуждава глобално след втората световна война, но през 80-те години на 20-ти век отново започва да се разпространява по целият свят.

L’Oreal

L’Oreal е създадена на 30-ти Юли 1909 година от Юджин Шулер, френски химик, който до онова време продавал формулите си на различни фризьорски салони. Отначало компанията се е казвала „Френското общество за безобидно боядисване на коса“. Отначало най-важните принципи на компанията били изследването и иновацията в областта на козметиката. Макар и да е получила своето начало в областта на боядисването на коса, след време L’Oreal започва да създава други козметични и продукти за красота. Днес компанията рекламира над 500 марки и хиляди отделни продукти във всички сектори на козметичния бранш: крем за лице, бои за коса, грим, парфюми и още много други.