Когато кожата издава симптоми, че е повяхнала, мазна и с широки пори, е време да експериментираме и подобрим нейната жизненост с маски, свиващи отпуснатата кожа. Ще ви представим два вида маски, които може да пробвате, където ключовият елемент е белтък.

Белтъчена маска

Белтъчената маска не просто стяга кожата и свива нейните пори, но и я прави по-светла, ако по нея има лунички и тъмни петна.
Един цял или ½ белтък се разбива на пяна. Намазва се върху лицето и шията. Оставя се да засъхне, след което се нанасят още два слоя по същия начин. Набляга се на местата, където има по-силно изразени бръчки. При суха кожа е необходимо тя да се намаже предварително с мазен крем или зехтин. Маската се държи около 15-20 минути на лицето, след което се сваля с памук или тампон, потопен в топла вода.

Друга маска с белтък

Приготвя се по следния начин: Разбива се един белтък на пяна. Към него при непрекъснато бъркане се прибавя една чаена лъжичка вода, в която е разтворена 0,3 г стипца на прах (на върха на ножа). Вместо стипцов разтвор може да се добави 1/2 кафена лъжичка лимонов сок. В този случай обаче лицето предварително трябва да се намаже с мазен крем или зехтин. С получената смес се намазва лицето и шията за около 15-20 минути, след което маската се премахва.