Ремонтът и обновяването на дома винаги представляват емоция. Трансформирането на помещенията носят нов заряд, нова емоция, нови преживявания. Но как да подходим и да изберем най-правлините покрития при ремонт на стените и таваните? Нека разгледаме две от най-удачните предложения за смяна на покритията. Матова мазилка или матова боя – все интересен завършващ слой, придаващ индивидуалност и стил.

Матовата мазилка за стена е покритие, което представлява вид кадифен слой, с ефекти на нежни нюанси и леки светлосенки. Матова е, защото не притежава характерния блясък. С нея изключително лесно се прикриват недостатъци и неравности по стената. Перфектен избор е също за малки по площ помещения, тъй като не създава усещането за свитост.

Къде може да се използват матовите бои и мазилки

Матовата мазилка за стена, както и матовата боя, са перфектни за декорирането на тавани, стени, стаи и места, където повърхностите са неравни, с дефекти. Този тип бои и мазилки прекрасно запълват леки и малки неравности по повърхността и придават изглед на гладкост и завършеност. Поради ниското ниво на отблясък – до 10 %, те са чудесен избор за завършек. Интериорите, завършени с матови бои или мазилки, излъчват топлина и уют.

Боядисване на тавани

За разлика от останалите строителни материали, матовата боя или мазилка са единствените от този тип продукти, които могат да се използват върху тавани. Тяхното свойство да прикриват несъвършенства по релефа, както и това, че придават топлина и юут, ги прави отлични. Нанасят се лесно и имат голям покриващ ефект. Същото така те са устойчиви на замърсявания, поради наличието на малко количество винил и други добавки.

Почистване и поддържане на мазилка за стена

Почистването на стени, които са покрити с мазилка за стен, е лесно и бързо. Качествено нанесената мазилка, има свойството да задържа прахови частици и други замърсители, на повърхността. Затова почистването на такъв вид стени, може да става с влажна кърпа, без усилия. Желателно е преди това повърхността да бъде мината с прахосмукачка, така че основният и едър прах, да бъде отстранен. Реновирането на Вашия дом би се превърнало с приятно изживяване, ако решите да използвате матови бои или мазилки. Със сигурност ще оцените разликата спрямо обикновените латекси или друг вид стенни покрития.

За статията:
Матови боя и мазилка за стена – употреба
Заглавие:
Матови боя и мазилка за стена – употреба
Описание:
Ремонтът и обновяването на дома винаги представляват емоция. Къде може да се използват матовите бои и мазилки? Матовата мазилка за стена, както и матовата боя, са перфектни за...
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: