Сватбата и меденият месец са едни най-съкровените моменти в живота на човек, които заслужават да бъдат отпразнувани наистина подобаващо и на подходящо място. От разкошните курорти на Турската Ривиера по бреговете на Егейско и Средиземно море до вълшебните места на Истанбул и Кападокия, ние сме събрали за вас най-добрите романтични дестинации за почивка в Турция.

Белек, Турският Бевърли Хилс

Разположен в региона, който често наричат Тюркоазения бряг на Турция, Белек е известен със своите бели пясъчни плажове, борови гори, както и луксозни международни и турски вериги, бутикови и луксозни хотели. Многото природни чудеса на това място, както и древногръцкото му минало определено ще бъдат вашата муза по време на вашия страхотен меден месец! Древните градове Аспендос и Перге също очакват младоженците, които биха казали „да“, за да превърнат клишираото изживяване „елегантност, съчетана със спокойствие“ – в романтично, но и историческо приключение. Многото голф игрища и училища за сърф са плюс, като Белек е наистина любима дестинация на много влюбени двойки.

Олудениз

Вашата почивка след сватбата няма да е толкова специална, ако не прекарате част от нея в най-красивото място на Турция – Олудениз! Тук се намират някои от най-добрите хотели и елегантни хотели и луксозни вили, със зашеметяващи гледки! Разположена в подножието на планината Бабадаг, Долината на пеперудите е само на една разходка с лодка от Олудениз. В тази долина можете просто да слушате шума на водопадите, ръка в ръка с вашия любим. Това е идеалният начин да се презаредите след прекрасния сватбен миг, който сте изживели.

Кемер, гледки за цял живот

Няма да преувеличим, ако кажем, че Кемер е определението на новоизмислената дума „Instagrammable“, със спиращата дъха крайбрежна линия, несравнима история и богата средиземноморска кухня (всички неща, които са част от мечтите за един меден месец). Кристално чисти води, облечени в много нюанси на синьо и тюркоазено, както и памучно-белите пясъчни плажове на Средиземно море, разположени в подножието на планината Тавър, превръщат Кемер в топ място за специален повод.

Бодрум, Сен Тропе на Турция

Разположен на брега на Егейско море, Бодрум предлага шеметна смесица от исторически и архитектурни чудеса, естествено пристанище и спиращ дъха крайбрежен град. Пристанището му е световноизвестно с яхтите на богати хора, които акостират тук, докато крайбрежието и курортите предлагат идеалните места да започнете нова глава в живота си.

Гьочек и Сините круизи

За всички фенове на Сините круизи, Гьочек е чудесна отправна точка за круиз по турското тюркоазено крайбрежие. А ако искате да наблюдавате залеза от една от перлите на Южното Егейско море, Гьочек е мястото за вас. Определено дестинацията ще ви хипнотизира с море от неописуема красота, а заливът на Клеопатра особено много си заслужава да бъде видяно.

Мармарис – вечната класика

Мечтано място за сватби, Мармарис ви очаква! Със своите наситени с тюркоаз пейзажи, борови гори и луксозни места за почивка, Мармарис ще запечата спомените с много незабравими моменти за цял живот. Нищо не казва „любов“ повече от тази дестинация!

Чешме и златните пясъци

Чешме е вълшебен морски град и едно от най-добрите места, където можете да прекарате медения си месец! Единствените по рода си хотели в бялото градче Алачатъ, заобиколени от най-мечтаните цветни гледки, са местата, където можете да прекарате най-вълшебните моменти от живота си! Време е за приключения сред живописни морски пейзажи! Чешме е топ мястото за уинд и кайтсърфинг.

Кападокия и балони във въздуха

Кападокия е синоним на автентичност. Това е мястото за вас, ако търсите бягство след сватбата в място, което е както приключенско, така и богато на история. Тук има приключение, подходящо за всеки, и определено може да ви помогне да направите най-добрите снимки, да създадете най-мечтаните спомени! В Кападокия можете буквално да се почувствате като в късче от рая, летейки на балон с горещ въздух или просто да останете в някои от хотелите-пещери и да имате преживяване, което се случва веднъж в живота с любимия си до вас, а прозорецът ви да гледа към някои от най-прекрасните изгреви и залези, които някога сте виждали.

Космополитният Истанбул

Връщаме се в единственият град в света, който пресича два континента, Истанбул е предпочитан от влюбените двойки. А може да ви предложи и още по-вълшебни преживявания, ако сте младоженци със своите великолепни дворци и романтични места на Босфора.

За статията:
Меден месец в Турция. Десетте най-добри дестинации за почивка
Заглавие:
Меден месец в Турция. Десетте най-добри дестинации за почивка
Описание:
Сватбата и меденият месец са едни най-съкровените моменти в живота на човек, които заслужават да бъдат отпразнувани наистина подобаващо и на подходящо място. Меден месец в Турция.
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: