Вярваме, че всяка част на годината е подходящо време за почивка и пътуване, но без съмнение именно зимата е времето, когато планинските ски курорти ни привличат най-силно.

Когато се говори за почивка и ски забавления, някак естествено се стига до спомени и разговори за  Пирин планина и Банско.

Защо именно Банско е курорта, който предпочитат българи и чужденци и то не само през зимните месеци?

Защото Банско се намира в най-красивата планина в страната – Пирин и това кътче от рая може да ви плени с красотата и чистотата си.

Хотели Банско са впечатляващи, защото освен че вплитат колорита на автентичната българска атмосфера, те предлагат всички съвременни туристически екстри, които се търсят от запалените туристи.

Разположено в Югозападна България, родното градче на Вапцаров отдавна се е превърнало в средище на зимния и летен планински туризъм, културен център и предпочитано място за почивка, отмора и срещи с приятели.

Независимо от това дали живеете наблизо или ще ви се наложи да пропътувате повече километри, почивката на хотели в Банско си заслужава.

Дори и да посетите Банско за ден – два, това гостуване в китното градче, разположено на 920 м надморска височина, може да ви презареди с енергия и положителни емоции за доста дълго време.

Това наистина си заслужава, нали?

Основно туристите, които посещават Банско са такива, които обожават зимните спортове и се възползват максимално от многото писти в околността, и такива, които предпочитат спокойствието и красотата на природата.

Курортът разполага с над 75 км писти, които са посещавани от скиори от цял свят.

Хотели в Банско са предпочитани от изключително много европейци, които по традиция посещават родината ни през зимата и се радват на мекия климат и добре поддържаните ски терени в района.

Разнообразието от хотели, механи и ресторанти дава възможност тук да почиват всякакъв тип туристи – от такива, за които най-важното е да използват ски съоръженията и да се радват на любимия си спорт, до такива, за които е от значение да се отдадат на спа процедури и да си почиват в модерните хотели, обградени от внимание и снабдени с всички удобства.

В хотели Банско ще намерите комфорт и спокойствие и ако планирате почивка с децата си. Тук има достатъчно забавления за малките палавници, възможности за анимации, организиране на детски партита, ски училище и игри, които ще оставят незабравим спомен в малчуганите.

Вашата семейна ваканция в Банско може да бъде повече от вълшебна. Ако ангажирате аниматори, които да се грижат за децата, вие с половинката си може да се отдадете на романтични спа процедури в хотела. Ако още не сте решили, то помислете за резервация на spa хотел с всички възможности за релакс. Това може да направите от сайта на Onfire.bg и техните изгодни оферти за почивка.

Ако пък сте любител на зимните преходи, може да се включите в някоя от всичките организирани планински преходи. Там ще се насладите на истинска и неподправена природа, чист въздух и спокойствие.

Няма по-вълшебно време от Коледа и  нова година и най-светлите семейни празници. Отново тук в Банско, сред снежните преспи и красотата на бялата планина, можете да посрещнете новата година и да си пожелаете нещо съкровено, точно под звездите и по-близо до природата.

За статията:
На хотел в Банско – защо точно там?
Заглавие:
На хотел в Банско – защо точно там?
Описание:
На почивка в Банско. Ето защо именно Банско е курорта, който предпочитат българи и чужденци и то не само през зимните месеци.
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: