Защо е важно да поддържате мебелите си?

Диваните и фотьойлите могат да бъдат скъпи, поради което е важно да поддържате мебелите, които вече имате чисти и здрави. Това ще гарантира, че те ще издържат дълго време и няма да се повредят или износят бързо.

Това е кратка статия за пране на мека мебел в домашни условия с няколко съвета, които да ви помогнат да почистите мебелите си и да ги поддържате в отлично състояние.

Съветваме Ви да правите основно почистване на тапицерията на мебелите си на всеки шест месеца най-много (за препоръчване е по-често). Използвайте първо прахосмукачка, за да отстраните всякакви замърсявания и остатъци от тъканта, след това използвайте почистващ препарат за тапицерия с подходящо съдържание за вашия тип тъкан (памук, найлон, полиестер, кожа и т.н.).

Има много различни продукти, които можете да използвате за пране на дивани и други мебели у дома или в офиса. Трябва да закупите такъв, който е специално проектиран за вашия тип плат или материал или да си го “направите” сами.

Как да изперете меката си мебел по правилния начин?

На този етап е ясно, че използването на грешен почистващ препарат може да причини повече вреда, отколкото полза. Но как да разберете кой е правилният почистващ препарат?

Някои от най-добрите почистващи препарати за мебели са лесни за използване и наистина ефективни. Те също така са достъпни за вашия бюджет, тъй като не е необходимо да купувате специализиран почистващ продукт за професионална употреба, който и често се продава в много големи разфасовки, и могат да бъдат закупени във всеки супермаркет.

С толкова много опции може да е трудно да разберете кой продукт е най-добрият за вашите нужди. Ето къде се намесваме ние!

Ще разгледаме някои от нашите най-добри избори за страхотни почистващи препарати и смеси за тапицерия и ще отговорим на важните въпроси относно безопасността на тези продукти, които ще използвате във вашия дом.

Според повечето домакини да знаете как да почистите дивана си означава да знаете просто как да премахнете петната от тапицерия. Ако търсите вече готов почистващ препарат, най-удобният вариант е нещо, което можете да намерите във всеки по-голям магазин. Домашните средства за почистване също са добри, ако не харесвате химикалите. И в двата случая трябва да внимавате да не повредите материалите на тапицерията и да не ги доведете до загуба на цвят.

Ако искате да използвате екологичен начин за почистване на петна, моля, вижте ръководството по-долу:

  • за мебели от текстил: Смесете чаша оцет с чаша топла вода и чаена лъжица препарат за съдове (по ваш избор). Изсипете сместа в бутилка със спрей и напръскайте замърсената част от разстояние 20 см. Разтрийте мястото с мека кърпа, докато петното изчезне. Използвайте мокра кърпа за премахване на остатъците.

  • за кожени дивани и фотьойли: Изсипете 50 мл зехтин в чаша с оцет, след което пресипете в бутилка със спрей. Напръскайте сместа върху цялата повърхност. Избършете внимателно с мека суха кърпа, за да почистите и полирате едновременно кожената тапицерия.

  • за мебели от синтетика: Смесете 1 част вода, 1 част оцет и половин супена лъжица сапун за съдове в бутилка със спрей. Напръскайте го директно върху петната, за да ги разтворите. Разтъркайте с мека кърпа, докато петното изчезне.

  • за да премахнете миризмите: За да се отървете от миризмите, поръсете върху тях сода за хляб и оставете да престои един час, преди да почистите отново с прахосмукачка.

Следвайте тези стъпки и никога повече няма да се притеснявате за това!

Поддържането на вашите мебели в отлично състояние не би трябвало да е трудно. Следвайте тези стъпки и никога повече не трябва да се притеснявате за прах или петна по вашия диван или столове.

За статията:
Най-доброто ръководство за пране на мека мебел
Заглавие:
Най-доброто ръководство за пране на мека мебел
Описание:
Защо е важно да поддържате мебелите си? Диваните и фотьойлите могат да бъдат скъпи, поради което е важно да поддържате мебелите, които вече имате чисти и здрави.
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: