Фон дьо тенът в днешно време е задължителен елемент към вашия грим. Този невероятен продукт е създаден да покрива различни видове дефекти по лицето. Прилага се както за пъпки и черни точки, така и за зачервявания и бръчки. Към новите фон дьо тени са добавени съставки като силиконова пудра и светлоотразяващи пигменти, чрез който изпълнението на основната им функция се осъществява безпроблемно.

Ефектът, който постига е премахване на недостатъците, като оставя след себе си едно гладко и чисто лице. Проблемите върху кожата са много неприятни и в стремежа си да ги прикрият, жените понякога прекаляват. Доста често се срещат дами, които са си сложили „маска“ от грим и постигат обратния ефект. Вместо да заличат дефектите, те ги подсилват.

Фон дьо тенът има своите изисквания за нанасянето му и те са описани в 4 прости стъпки:

  • Хидратирайте добре лицето си с дневен крем или ако слагате основа за грим то, това е подходящият момент.
  • Нанесете на малки точки от макажът на бузите, носът и брадичката, след което го разнесете навън с потупващи движения. За тази цел може да използвате четка, тампонче или пръсти. Внимавайте при косата. Там фон дьо тенът трябва да прилее плавно, а не от веднъж. Винаги гледайте да правите тази процедура при достатъчно наличие на светлина.
  • За да наблегнете на пъпки или мимическите бръчки, трябва да използвате малко количество коректор, нанесен с четка върху проблемните зони.
  • Фиксацията на макиажът става посредством нанасяне на малко пудра върху лицето. Избягвайте зоната на очите. Пудрата прави видими малките бръчки около тях и така се състарявате излишно.

Когато използваме коректор, той трябва да е с един тон по-светъл от цвета на кожата и непременно се нанася след фон дьо тена. Обратната последователност ще изтрие коректора.

Трябва да се съобразите и с типа кожа която „носите“. Ако попадате в графа суха, подходящият избор е в течен или кремообразен макиаж. За мазна кожа трябва да сте внимателни, защото рискувате гримът Ви да се разтече. Този тип изисква продукт като мус или гел.

За дамите, които изкарват цял ден на вън, е важно лицето им да е свежо и добре изглеждащо. Те трябва да намерят фон дьо тен с дълготраен ефект. Ако поставяме продукта за няколко часа, това не е определящо.

Плътността на фон дьо тена не е без значение. При наличието на видими дефекти ще трябва да си изберете макиаж с голяма покривност. Леките текстури са създадени да изравнят тена, най-малко покритие има тоналният крем.

Ако изберете фон дьо тен на Faberlic ще останете очаровани от перфектния резултат.