Банята е място, което отдавна вече не се използва единствено за стандартните хигиенни процедури, но и за повишаване на настроението и зареждането с нови сили след поредния изтощителен ден.

Точно в банята хората се освежават, отпускат и за момент забравят за проблемите си.

Именно затова е от съществено значение в това помещение от дома декорът да е естетичен и приятен, така че да предполага пълно отпускане.

За щастие в наши дни има богат избор на довършителни материали за помещения, характеризиращи се с висока влажност. Времената, когато керамиката беше единственият подходящ материал за облицовка на стените, са отдавна отминали. Сега съществуват редица други покрития, с които може да се разнообрази интериора на банята, например, каменна облицовка, структурна мазилка, дърво, тапети и други.

Най-важното е, материалът, който ще изберете за стените в банята да устойчив на влага, да е практичен и, разбира се, да ви допада на външен вид. Традиционалистите, които биха желали да се разделят с керамичните плочки, можем да зарадваме с добри вести.

Съвременната керамика няма нищо общо с тази, която се използваше преди няколко десетилетия. Иновативните съвременни плочки за баня могат да имитират всякакви възможни текстури, а шарките са още по-смели и ярки, отколкото бихте могли да си представите. Същото се отнася и до формите – можете да избирате от огромно разнообразие –  от прави до силно извити, с назъбени ръбове, даващи възможност за изработване на интересни композиции.

Екзотично дърво за облицовка на банята

Най-често екзотичното дърво се предпочита поради впечатляващата му трайност, както и от факта, че осигурява перфектна защита от влага. Естествено, няма как да пропуснем да споменем и необичайният цвят и текстура, които въздействат особено вълнуващо върху сетивата.  Много подходяща е подобна облицовка в бани, решени в някои от следните стилове – Рустик, Минимализъм, Винтидж или Класически стил.

Разбира се, ще бъде добре, ако решите да подсилите устойчивостта на дървото срещу външни фактори, като използвате различни изпитани методи – лакиране, боядисване, други покрития.

Източник: https://www.keramo-bg.com

За статията:
Няколко думи за облицовките в банята
Заглавие:
Няколко думи за облицовките в банята
Описание:
Банята е място, което отдавна вече не се използва единствено за стандартните хигиенни процедури, но и за повишаване на настроението.
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: