Google Plus има повече от един милиард регистрирани и 359 милиона активни потребители. Социалната мрежа на Google има някои от най-благоприятните страни за бизнеса. Локалното търсене за всеки бизнес може да се подобри значително с присъствие в Google+. Всеки собственик на бизнес, който все още няма страница, трябва да помисли сериозно над това.

Освен това бизнес потребителите, които имат страница в Google+, могат да се радват на драстично подобряване не само на резултатите в локалното търсене, но и на органичните резултати. Изграждането на страница в тази социална мрежа ще подпомогне и цялостните усилия по SEO оптимизацията. Повече потребители ще са в състояние да научат за търговската марка и да се ангажират с нея.

Има някои стъпки, които може да се следват, за да се получат повече добри резултати от локалното търсене. Повече последователи ще придадат повече тежест на всяка страница в Google+.

1. Създайте личен профил в допълнение към бизнес страницата си

В този случай личният профил може да се използва, за да изградите и укрепите своята бизнес страница. Това ще подпомогне и SEO оптимизацията на локалното търсене. Само защото бизнес страницата се радва на нови последователи, това не означава, че трябва да спрете дейността в личния си профил в мрежата. Това е начин да подпомогнете фирмата си. След като търсачката въведе Google Авторство, никога няма да е лоша идея да се вижда и дейността на авторитетен автор на бизнес страницата ви.

Това ще помогне на поддържането на разговор за вашата фирма.

2. Мислете за своята Google+ страница като за малък блог

Това означава, че трябва да се погрижите във вашата бизнес страница да има интересно и подходящо съдържание. За локалното търсене не можете да разчитате единствено на своята активност под други публикации. Съдържанието трябва да бъде изключително ценно и завладяващо както по отношение на визията, така и относно съдържанието. Знаейки, че коментарите в Google Plus могат да се търсят, трябва да се отнасяме към тях като към микро блог (и много мощен при това). За вашата бизнес страница трябва да запазите съдържанието по вашата тема, но можете да използвате личния си профил, за да публикувате съдържание в други области.

3. Добавете подходящи за бизнеса си хора в кръговете

Социалната мрежа, която има невероятно влияние над локалното търсене, не е много пренаселена. Във Facebook, например, можете да се натъкнете на много фалшиви профили. В случай, че сте прекарали време, за да направите профила си привлекателен както за алгоритъма на локалното търсене, така и за потребителите, можете да започнете да добавяте хора в кръговете си. Активните потребители вероятно ще ви добавят на свой ред.

Не забравяйте, че трябва да добавяте последователи главно към личния си профил. По този начин ще получите правилните последователи и за своята бизнес страница в Google+.

4. Ангажирайте потребителите по смислен начин

Мислете за бизнес страницата си като за нещо повече. Тя е основният инструмент за подобряване на локалното търсене на вашия бизнес. Бъдете активни и ангажирайте потребителите един по един.

Естествено трябва да изградите система, например http://www.seopal.bg/google-места-за-бизнес/, която да следвате при публикуването на съдържание. Потребителите може да се интересуват от полезни връзки, изображения, инфографики и т.н. Потребителите вероятно ще използват бизнес страницата ви, за да адресират различни питания за вашата дейност и това ще подпомогне резултатите от локалното търсене.