Днес, в ерата на цифровите технологии, когато камерата е вградена почти навсякъде, където е възможно, и дори в кибритена кутия, можем да се наслаждаваме само на снимки.

Но, за съжаление, много малко хора знаят как да правят правилни снимки и резултатът често е разочароващ. Изглежда, че всичко допринася за снимките, атмосферата, роклята и грима.

Но когато погледнете екрана на камерата, първото нещо, което искате да направите, е да изтриете снимката, а второто да плачете.

Защо се случва това? Защо често се справяме зле с фотографиите?

Ние знаем как да се храним правилно, да държим вилица и лъжица, знаем как да караме кола и да пресичаме пътя до зелена светлина. Получихме тези умения от раждането.

Доверете ни се и изберете нас за вашият сватбен ден, прочете също и за нашата работа в статията отдолу за сватбената фотография.

Прочетете статията и сватбен фотограф в София!

Но никой не ни научи как да правим снимки правилно, въпреки че това също е умение.

Човекът, който лошо се снима отново и отново, казва: Не съм фотогеничен. Въпреки че всъщност фотогеничните или нефотогенните не съществуват. Можете да научите как да правите снимки, както и да правите снимки.

Портфолио на фотографа

Една от моите специалности е частната портфолио фотография. Работя с хора, които са далеч от моделния бизнес и често са за първи път пред камерата.

Знам почти всичко, което човек, който стои пред камерата, може да ми каже. И аз работя с него. И получавам много положителни отзиви от работата си.

Вижте статията и за професионален сватбен фотограф!

И първият ми съвет за тези, които искат да се научат как да правят снимки правилно е, колкото и странно да звучи:

Научете се да снимате

Независимо дали правите селфи на мобилен телефон, позирате за професионален фотограф или приятелката си, познаването на основите на фотографията е задължително.

В крайна сметка, ако знаете как да снимате, разбирате основите на композицията и цветовите комбинации и знаете как работи светлината, тогава просто няма да имате нужда от всички съвети по-долу.

Три са китовете на фотографията, които оформят изображението и спазването на тези три неща прави фотографията успешна. Едно от тези неща е да получите подходящите дрехи за вашите фотосесии.

В работата си използвам стилист, който работи с дрехите на модела и при необходимост намира дрехите, които са ми необходими, за да завърша образа. Но вие сами, без помощта на стилист, можете да подобрите външния си вид.

Използвайте дрехи в неутрални тонове за фотосесия, без крещящи, прекалено ярки петна. В крайна сметка, ако се появиш пред камерата в червена блуза, зрителят ще види на първо място блузата и накрая – ти.

Облеклото за фотосесии трябва да е еднакво, за предпочитане без шарки или ивици. Оставете леопардови рокли и блузи с големи шарки у дома. Първо, ще се изгубите в тях, и второ, не всички камери могат да се справят със сложни шарки върху дрехите.

И е много важно да завършите външния вид с аксесоари. Преди фотосесия винаги разказвам на всичките си модели за аксесоари. Не забравяйте да носите желаната висулка или гривна, които ще подчертаят външния ви вид.

За статията:
Няколко съвета как правилно да правите снимки
Заглавие:
Няколко съвета как правилно да правите снимки
Описание:
Независимо дали правите селфи на мобилен телефон, позирате за професионален фотограф или приятелката си, познаването на основите на фотографията е задължително.
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: