Дори да не сте били никога в Турция има поне три неща, с които ще свържете тази нация. И въпреки това, предлагаме ви няколко традиционни и запомнящи се неща, които да остават трайно в съзнанието на всеки турист, завърнал се от почивка в Турция.

Вашето приключение за планувана лятна почивка на море може да стартира с кратко пътуване през Егейско море. На един от най-оживените курорти, носещ името Бодрум, прегърнат красиво от 2 залива, се намира кръстоносен замък. Това е не само чудна картина за пощенска картичка, но и траен спомен, който ще се отпечата у всеки зърнал го. След като сте тук, ще имате възможност да направите обиколка с екскурзовод, да се запознаете с местните забележителности и да видите най-добрите гледни точки. На това място се намира и яхтеното пристанище, което е не по-малко атрактивно.

С не по-малка автентичност и будещ интерес бляскав спомен в главата на всеки турист ще остане и турското злато. Такова може да бъде закупено, както на накит, така и на грамаж.

Следващата спирка е в някои от старите градове на Турция, където ще имате време да се огледате из алеите и да обходите местните базари. Сами ще се уверите, че всяка турска уличка е отрупана с магазини и сергии, които продават подправки, килими, кожени и имитиращи маркови стоки. Из базарите ще намерите всички аромати и цветове на Изтока и може да направите някои сериозни сделки. Ако нещо ви харесва, не забравяйте да се пазарите. Коментарът на цена, на всяка една стока в Турция е задължителен, в противен случай може да обидите продавача.

Докато сте на почивка в Турция, не забравяйте да опитате някои истински локум и непременно да изпиете чаша турски сладък чай.

Най-интересното е, че сякаш Турция се събужда за нов живот всяка нощ след 22:00 часа и по улиците, където през деня гъмжи от пешеходци и автомобили, нощем кипи шопинг живот.

На утринта може да отпиете чаша турско кафе, да опитате турска халва или кифлички и да се отдадете на гледки и звуци, преди да се качите на транспорта за завръщането си.

Почивка в Турция може да ви отведе и до вълнуващо пътуване или комбинация от разглеждане на контрастиращи забележителности. Всичко зависи от вас, но не забравяйте на тръгване да вземете нещо от местните сергийки за спомен.